13 Ιουνίου, 2024

Επίσκεψη Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου στο Παράρτημα ΑμεΑ Ρεθύμνου

Για να εξετάσει από κοντά τις συνθήκες λειτουργίας σε σχέση με την τήρηση των μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό επισκέφθηκε σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου το Παράρτημα ΑμεΑ Ρεθύμνου, συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη.

Η Υφυπουργός έκανε έκκληση προσοχής και εγρήγορσης στους εργαζόμενους του Παραρτήματος που φιλοξενεί κυρίως ηλικιωμένους. Η κ. Μιχαηλίδου συνομιλώντας με τους υπευθύνους της δομής επεσήμανε: «Πριν από σχεδόν έναν χρόνο, όταν βρισκόμουν και πάλι εδώ, σας είχα συγχαρεί για τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Σήμερα απαιτείται από όλους μας εγρήγορση και αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως ακριβώς και κατά την πρώτη φάση της πανδημίας. Ως Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τον ΕΟΔΥ παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση στις δομές όλης της χώρας. Έχουμε προβλέψει και έχουμε σχεδιάσει όσα επιπλέον μέτρα απαιτούνται για την προστασία των ηλικιωμένων στις μονάδες φροντίδας και τις προσεχείς ημέρες αυτά θα ανακοινωθούν».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης τόνισε: «Ως Περιφέρεια Κρήτης ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων για την πρόληψη και τον περιορισμό της COVID-19 και στις δομές που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες. Ενώνουμε δυνάμεις με το Υπουργείο Εργασίας και τους φορείς και υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τον κοινό στόχο για την προστασία και την ασφάλεια των ηλικιωμένων μας».

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς και η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Δαμανάκη.       

Μετάβαση στο περιεχόμενο