4 Ιουνίου, 2023

Γενικοί Γραμματείς

Άννα ΣτρατινάκηΆννα Στρατινάκη

Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων

Η Άννα Κ. Στρατινάκη γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα και είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και Υπ. Διδάκτωρ στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από 18.3.2011 έως 17.3.2015. Ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 1996, με έμφαση στο εμπορικό και το εργατικό δίκαιο. Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος σε διάφορες θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ. Καταναλωτή, Υπ. Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπ. Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης). Νομοπαρασκευαστικά επεξεργάστηκε τον ιδρυτικό Νόμο του ΕΦΕΤ, τον Νόμο για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά (Νόμος Κατσέλη), τον Νόμο για την Απλοποίηση Ίδρυσης Επιχειρήσεων, τον Αναπτυξιακό Νόμο και τον Νόμο για την Κοινωνική Οικονομία. Διετέλεσε Μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2008 έως το 2011 και ήταν Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καθώς και Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου.

Γιάννα ΧορμόβαΕλένη Α. Γιώτη

Γενική Γραμματέας Ενίσχυσης της Απασχόλησης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού, Πανεπιστήμιο Πατρών,1983 και Μεταπτυχιακός τίτλος (Μ.Sc.) στο Imperial College στο Λονδίνο, 1985.

Μελετήτρια, μέλος Δ.Σ. και μέτοχος της εταιρείας «ΡΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ», έργα μεταφορών και συγκοινωνιακής υποδομής, 1985-1997. Στέλεχος του τομέα σχεδιασμού της Κεντρικής Υπηρεσίας της ΜΟΔ α.ε., 1997-2001.

Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής Επιχειρησιακού Προγράμματος του Γ’ ΚΠΣ, του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Συνοχής του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με αρμοδιότητα την διαχείριση των συγχρηματοδοτούμενων αναπτυξιακών και επενδυτικών έργων στον τομέα Μεταφορών, 2001-2011. Παράλληλα, διδάσκουσα στην ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ σε θέματα για τους κοινοτικούς κανονισμούς καθώς και Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Διευθύντρια Γραφείου Γενικού Γραμματέα ΕΣΠΑ, Υπουργείο Ανάπτυξης, συντονισμός των κοινοτικών προγραμμάτων και τακτικές συνεργασίες με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 2012-2014.

Από το 2014 στέλεχος στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, Βουκουρέστι, Αθήνα, Λουξεμβούργο, Διεύθυνση Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για την τεχνική ωρίμανση και την προετοιμασία χρηματοδότησης επενδυτικών έργων και προγραμμάτων.

Μιλάει πολύ καλά Αγγλικά και Γαλλικά. Μητέρα των διδύμων, Αγαμέμνονα και Μαρίας-Αλίκης.

Γιώργος ΣταμάτηςΓιώργος Σταμάτης

Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Κατέχει πτυχίο φυσικοθεραπείας και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην  Ιατρική Σχολή Αθηνών στον τομέα της Διεθνούς Ιατρικής & Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας με αντικείμενο μεταπτυχιακής εργασίας τους αστέγους και την έλλειψη στέγης στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την περίοδο 2004-2006 διετέλεσε ειδικός συνεργάτης στο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκτελώντας χρέη συντονιστή προγραμμάτων ιατροκοινωνικής παρέμβασης σε ευπαθείς ομάδες.

Από το 2006 εργάζεται στο Δήμο Αθηναίων, έχοντας διατελέσει υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων Εθελοντισμού και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης με  κύριο αντικείμενο την ένταξη μεταναστών και ατόμων τρίτης ηλικίας, ενώ υπήρξε ο υπεύθυνος για τη λειτουργία του πρώτου Συμβουλίου Μεταναστών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Παυλίνα KαρασιώτουΠαυλίνα Kαρασιώτου

Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Η Παυλίνα Kαρασιώτου είναι Οικονομολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στα Οικονομικά (MSc in Economics) στο University College London και είναι διδάκτορας Οικονομικών (PhD in Economics) του Universite Catholique de Louvain. Θέμα της διδακτορικής διατριβής της είναι οι σχέσεις μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας. Είναι στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών (2012-2014) και Διευθύντρια του Γραφείου Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής (2014-2015). Κατά την περίοδο αυτή χειρίστηκε θέματα αποκρατικοποιήσεων και κρατικών ενισχύσεων, ενώ είχε ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς κατά τη διάρκεια του δευτέρου Μνημονίου. Από το 2016 ήταν επιστημονική συνεργάτης του βουλευτή της ΝΔ κ. Ν. Μηταράκη στα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης στο πλαίσιο του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας. Ασχολήθηκε κυρίως με τη διαμόρφωση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό, ειδικότερα με την επεξεργασία των οικονομικών πτυχών της. Έχει διατελέσει εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στην Πανελλήνια Τράπεζα, ενώ είναι μέλος του Μητρώου Δημοσιονομικών Ελεγκτών και του Μητρώου Διδασκόντων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Έχει εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (CEDEFOP). Παράλληλα, έχει πληθώρα δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και γερμανικά.

Καλυψώ Γούλα

Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Η Καλυψώ Γούλα είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Το 1988 αποφοίτησε από το τμήμα Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό και Οικονομικό Δίκαιο.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2008 έως το 2011.

Το 2010 εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης και επανεκλέχτηκε το 2014. Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη και από τον Φεβρουάριο του 2013 μέχρι τον Μάρτιο του 2017 Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης. Ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής εργάστηκε ώστε να δημιουργηθούν για πρώτη φορά πρότυπες δομές υποστήριξης ευπαθών ομάδων που είχαν πληγεί από την οικονομική κρίση. Παράλληλα, συνεργάστηκε με διεθνείς οργανώσεις για αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Στη συνέχεια εκλέχθηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κι έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του Δήμου Θεσσαλονίκης, θέση που διατήρησε μέχρι τον Ιανουάριο του 2019. Στις Ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι τον Μάρτιο του 2022 ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου Θεσσαλονίκης.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Ματθούλα ΤριανταφύλλουΜατθούλα Τριανταφύλλου

Υπηρεσιακή Γραμματέας

Η Ματθούλα Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι επίσης κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης  του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής.

Ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική

Επαγγελματική εμπειρία:

Υπηρετεί στο Ελληνικό Δημόσιο από το 1985. Ασκούσε καθήκοντα προϊσταμένης σε διαφορετικού επιπέδου οργανωτικές μονάδες, συνεχώς από το 2002 μέχρι το 2020. Μέχρι το Φεβρουάριο του 2012 υπηρετούσε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε αντικείμενα κατάρτισης και παρακολούθησης αναπτυξιακών προγραμμάτων, σχεδιασμού συστημάτων δημοσιονομικής διαχείρισης και ελέγχου των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Από το 2012 μέχρι το 2020 ασκούσε καθήκοντα προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συντονίζοντας την οικονομική λειτουργία του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του. Συμμετείχε συστηματικά στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των εταίρων, στηρίζοντας τις εθνικές θέσεις για τις δημοσιονομικές διαστάσεις των πολιτικών του Υπουργείου (ασφαλιστικό σύστημα, σύστημα ασφαλιστικών εισφορών, κοινωνική πολιτική, πολιτικές απασχόλησης). Από το Μάρτιο του 2020 έχει διοριστεί Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου. Έχει κάνει πλήθος εισηγήσεων και παρουσιάσεων σε ημερίδες, συνέδρια και εκπαιδευτικά προγράμματα δημόσιων λειτουργών για τα αντικείμενα αρμοδιότητάς της.

Μετάβαση στο περιεχόμενο