2 Δεκεμβρίου, 2021

Γενικοί Γραμματείς

Άννα ΣτρατινάκηΆννα Στρατινάκη

Γεν. Γραμματέας Εργασίας

Η Άννα Κ. Στρατινάκη γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα και είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και Υπ. Διδάκτωρ στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από 18.3.2011 έως 17.3.2015. Ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 1996, με έμφαση στο εμπορικό και το εργατικό δίκαιο. Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος σε διάφορες θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ. Καταναλωτή, Υπ. Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπ. Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης). Νομοπαρασκευαστικά επεξεργάστηκε τον ιδρυτικό Νόμο του ΕΦΕΤ, τον Νόμο για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά (Νόμος Κατσέλη), τον Νόμο για την Απλοποίηση Ίδρυσης Επιχειρήσεων, τον Αναπτυξιακό Νόμο και τον Νόμο για την Κοινωνική Οικονομία. Διετέλεσε Μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2008 έως το 2011 και ήταν Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καθώς και Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου.

Γιώργος ΣταμάτηςΓιώργος Σταμάτης

Γεν. Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Κατέχει πτυχίο φυσικοθεραπείας και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην  Ιατρική Σχολή Αθηνών στον τομέα της Διεθνούς Ιατρικής & Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας με αντικείμενο μεταπτυχιακής εργασίας τους αστέγους και την έλλειψη στέγης στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την περίοδο 2004-2006 διετέλεσε ειδικός συνεργάτης στο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκτελώντας χρέη συντονιστή προγραμμάτων ιατροκοινωνικής παρέμβασης σε ευπαθείς ομάδες.

Από το 2006 εργάζεται στο Δήμο Αθηναίων, έχοντας διατελέσει υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων Εθελοντισμού και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης με  κύριο αντικείμενο την ένταξη μεταναστών και ατόμων τρίτης ηλικίας, ενώ υπήρξε ο υπεύθυνος για τη λειτουργία του πρώτου Συμβουλίου Μεταναστών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Παυλίνα KαρασιώτουΠαυλίνα Kαρασιώτου

Γεν. Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Η Παυλίνα Kαρασιώτου είναι Οικονομολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στα Οικονομικά (MSc in Economics) στο University College London και είναι διδάκτορας Οικονομικών (PhD in Economics) του Universite Catholique de Louvain. Θέμα της διδακτορικής διατριβής της είναι οι σχέσεις μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας. Είναι στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών (2012-2014) και Διευθύντρια του Γραφείου Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής (2014-2015). Κατά την περίοδο αυτή χειρίστηκε θέματα αποκρατικοποιήσεων και κρατικών ενισχύσεων, ενώ είχε ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς κατά τη διάρκεια του δευτέρου Μνημονίου. Από το 2016 ήταν επιστημονική συνεργάτης του βουλευτή της ΝΔ κ. Ν. Μηταράκη στα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης στο πλαίσιο του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας. Ασχολήθηκε κυρίως με τη διαμόρφωση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό, ειδικότερα με την επεξεργασία των οικονομικών πτυχών της. Έχει διατελέσει εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στην Πανελλήνια Τράπεζα, ενώ είναι μέλος του Μητρώου Δημοσιονομικών Ελεγκτών και του Μητρώου Διδασκόντων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Έχει εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (CEDEFOP). Παράλληλα, έχει πληθώρα δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και γερμανικά.

Γιάννα ΧορμόβαΓιάννα Χορμόβα

Γεν. Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Η Γιάννα Χορμόβα είναι διοικητικός επιστήμονας και εμπειρογνώμων δημοσίων πολιτικών. Eίναι αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πτυχίο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης), καθώς και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Δημόσια Διοίκηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Οργάνωση και Διοίκηση Μουσείων από το University of Leicester, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Διετέλεσε Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης από το 2019. Έχει εργαστεί ως Γενική Γραμματέας του Δήμου Καρπενησίου από το 2014 έως το 2019 και στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης από το 2010 έως το 2014. Διετέλεσε, επίσης, επιστημονική συνεργάτης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από το 2002 έως το 2007. Υπήρξε συνεργάτης στη ΓΓ Ισότητας των Φύλων το 2009 και βοηθός επιμελήτρια στο Αshmolean Museum της Οξφόρδης το 1998.
Μιλά αγγλικά και ιταλικά και στο πλαίσιο της επιστημονικής της δραστηριότητας έχει εκπονήσει μελέτες και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.
Γεννήθηκε το 1973, στο Καρπενήσι. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, της Εβίνας και του Σταύρου.

Ματθούλα ΤριανταφύλλουΜατθούλα Τριανταφύλλου

Υπηρεσιακή Γραμματέας

Η Ματθούλα Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Ινσττούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.
Είναι απόφοιτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και τελειόφοιτη του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής.

Ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική

Επαγγελματική εμπειρία:
Υπηρετεί στο Ελληνικό Δημόσιο από το 1985. Ασκούσε καθήκοντα προϊσταμένης σε διαφορετικού επιπέδου οργανωτικές μονάδες, συνεχώς από το 2002 μέχρι το 2020. Μέχρι το Φεβρουάριο του 2012 υπηρετούσε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε αντικείμενα κατάρτισης και παρακολούθησης αναπτυξιακών προγραμμάτων, σχεδιασμού συστημάτων δημοσιονομικής διαχείρισης και ελέγχου των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
Από το 2012 μέχρι το 2020 ασκούσε καθήκοντα προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συντονίζοντας την οικονομική λειτουργία του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του. Συμμετείχε συστηματικά στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των εταίρων, στηρίζοντας τις εθνικές θέσεις για τις δημοσιονομικές διαστάσεις των πολιτικών του Υπουργείου (ασφαλιστικό σύστημα, σύστημα ασφαλιστικών εισφορών, κοινωνική πολιτική, πολιτικές απασχόλησης). Από το Μάρτιο του 2020 έχει διοριστεί Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου. Έχει κάνει πλήθος εισηγήσεων και παρουσιάσεων σε ημερίδες, συνέδρια και εκπαιδευτικά προγράμματα δημόσιων λειτουργών για τα αντικείμενα αρμοδιότητάς της.

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Ημερολόγιο Ανακοινώσεων

Δεκέμβριος 2021
ΔΤΤΠΠΣΚ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Μετάβαση στο περιεχόμενο