19 Ιουνίου, 2024

Γενικοί Γραμματείς

Άννα ΣτρατινάκηΆννα Στρατινάκη

Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων

Η Άννα Κ. Στρατινάκη γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα και είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και Υπ. Διδάκτωρ στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από 18.3.2011 έως 17.3.2015. Ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 1996, με έμφαση στο εμπορικό και το εργατικό δίκαιο. Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος σε διάφορες θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ. Καταναλωτή, Υπ. Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπ. Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης). Νομοπαρασκευαστικά επεξεργάστηκε τον ιδρυτικό Νόμο του ΕΦΕΤ, τον Νόμο για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά (Νόμος Κατσέλη), τον Νόμο για την Απλοποίηση Ίδρυσης Επιχειρήσεων, τον Αναπτυξιακό Νόμο και τον Νόμο για την Κοινωνική Οικονομία. Διετέλεσε Μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2008 έως το 2011 και ήταν Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καθώς και Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου.

Nίκος Μηλαπίδης

Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Ο Νίκος Μηλαπίδης γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΠΣΠΘ). Εισήχθη το 2001 στη Νομική Σχολή ΑΠΘ και ορκίστηκε πτυχιούχος το 2005. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στο Δημόσιο Δίκαιο και στην Πολιτική Επιστήμη από το Τμήμα Νομικής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ (2009). Έκανε MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Alba Graduate Business School (2019). Έχει παρακολουθήσει επιπλέον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στο Δίκαιο και στην Οικονομία (Law and Economics) στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας (2006).

Από το 2007 ασκεί δικηγορία και έχει εργαστεί ως σύμβουλος δημόσιων πολιτικών σε κοινοβουλευτικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο. Διαθέτει νομοπαρασκευαστική εμπειρία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και έχει αναλάβει τη διοίκηση ομάδων έργου από τη σύλληψη μέχρι και την εφαρμογή μιας μεταρρύθμισης. Υπηρέτησε ως σύμβουλος της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου (2020). Υπήρξε διευθυντής του γραφείου του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Πάνου Τσακλόγλου (2020-2023). Διετέλεσε διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο «Ποτάμι» (2015-2019). Διετέλεσε διευθυντής γραφείου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη και εκπρόσωπος του Υπουργείου στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας (2012-2014). Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο ανήλικων τέκνων.

Ματθούλα ΤριανταφύλλουΜατθούλα Τριανταφύλλου

Υπηρεσιακή Γραμματέας

Η Ματθούλα Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι επίσης κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης  του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής.

Ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική

Επαγγελματική εμπειρία:

Υπηρετεί στο Ελληνικό Δημόσιο από το 1985. Ασκούσε καθήκοντα προϊσταμένης σε διαφορετικού επιπέδου οργανωτικές μονάδες, συνεχώς από το 2002 μέχρι το 2020. Μέχρι το Φεβρουάριο του 2012 υπηρετούσε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε αντικείμενα κατάρτισης και παρακολούθησης αναπτυξιακών προγραμμάτων, σχεδιασμού συστημάτων δημοσιονομικής διαχείρισης και ελέγχου των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Από το 2012 μέχρι το 2020 ασκούσε καθήκοντα προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συντονίζοντας την οικονομική λειτουργία του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του. Συμμετείχε συστηματικά στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των εταίρων, στηρίζοντας τις εθνικές θέσεις για τις δημοσιονομικές διαστάσεις των πολιτικών του Υπουργείου (ασφαλιστικό σύστημα, σύστημα ασφαλιστικών εισφορών, κοινωνική πολιτική, πολιτικές απασχόλησης). Από το Μάρτιο του 2020 έχει διοριστεί Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου. Έχει κάνει πλήθος εισηγήσεων και παρουσιάσεων σε ημερίδες, συνέδρια και εκπαιδευτικά προγράμματα δημόσιων λειτουργών για τα αντικείμενα αρμοδιότητάς της.

Μετάβαση στο περιεχόμενο