23 Ιουνίου, 2024

Συνεχίζεται η δίωξη εναντίον δύο υπαλλήλων του ΣΕΠΕ

Σε σχέση με ανακοίνωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού κ. Έφης Αχτσιόχλου ως προς το ζήτημα της πειθαρχικής δίωξης δύο υπαλλήλων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σημειώνει τα ακόλουθα:

Τον Φεβρουάριο του 2021 συμπληρώθηκε διετία χωρίς το Πειθαρχικό Συμβούλιο να έχει ολοκληρώσει –όπως θα ανέμενε κανείς- τη διαδικασία που είχε κινηθεί εναντίον των δύο υπαλλήλων του ΣΕΠΕ. Έτσι, αναγκαστικά σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του ν. 3528/2007 άρθηκε αυτοδικαίως το καθεστώς αργίας, στο οποίο είχαν τεθεί οι δύο υπάλληλοι, οι οποίοι επανήλθαν στην υπηρεσία χωρίς ωστόσο καθήκοντα πραγματικού ελεγκτικού έργου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως παραμένουν σε ισχύ οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των υπαλλήλων και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναμένει από το Πειθαρχικό Συμβούλιο να εκδώσει άμεσα τις σχετικές αποφάσεις του, καθώς έχουν πλέον ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο ανακριτικές διαδικασίες.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δεν μπορεί να αγνοήσει τις προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας ως προς τις πειθαρχικές διώξεις των υπαλλήλων, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί αθέμιτες πρακτικές υπαλλήλων του ΣΕΠΕ, οι οποίες είναι εναντίον της διαφάνειας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων πιστεύει ότι μετά την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα πάρει τη σωστή απόφαση, στη βάση όλων των αποδεικτικών στοιχείων.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο