23 Ιουλίου, 2024

Συνάντηση των Προέδρων των Περιφερειακών Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας με την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη

Συνάντηση πραγματοποιήσαν σήμερα οι Πρόεδροι των 12 Περιφερειακών Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Σοφία Ζαχαράκη.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πύρρος και  η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής κα. Στέφου.

Η Υπουργός έθεσε τους στόχους του Υπουργείου για την επόμενη 4ετια δίνοντας έμφαση στην ανάγκη προώθησης της αποϊδρυματοποίησης μέσω των θεσμών την αναδοχής και της υιοθεσίας. Επιπλέον  τόνισε πως κύριο μέλημα του Υπουργείου είναι η προστασία των ατόμων με αναπηρία μέσω πολλαπλών προγραμμάτων όπως η θεσμοθέτηση του Προσωπικού Βοηθού, η εξασφάλιση χρηματοδότησης για τα Κέντρα Διημέρευσης και Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία και η ίδρυση  Διαμερισμάτων Ημιαυτόνομης Διαβίωσης σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Υπουργός ζήτησε από τους Προέδρους να ενημερώνεται άμεσα για όλα τα προβλήματα που προκύπτουν και υπογράμμισε  την βαρύτητα του ρόλου τους τόσο στην προστασία των περιθαλπόμενων, όσο και στην εξασφάλιση χρηστής οικονομικής διοίκησης.

Με τη σειρά τους οι Πρόεδροι ενημέρωσαν την Υπουργό για την άμεση ανάγκη στελέχωσης  των κέντρων με επιπλέον μόνιμο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία τους, την ανάγκη χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών καθώς  και την αναγκαιότητα της άμεσης ολοκλήρωσης της απονομής των τακτικών επιχορηγήσεων, προκειμένου να καλύψουν πάγιές  τους ανάγκες, που παρουσιάζονται αυξημένες  λόγω του πληθωρισμού.

Η Υπουργός αναφερόμενη στο θέμα της χρηματοδότησης απάντησε «Εμείς θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια χρηματοδότησής σας, με κύριο όμως γνώμονα τον σεβασμό των χρημάτων των Ελλήνων πολιτών.»

Επιπλέον δεσμεύτηκε για την θωράκιση της παιδικής προστασίας καθώς και την ανάπτυξη παραγωγικών συνεργασιών  για την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων που θα συμβάλουν με θετικό πρόσημο στην απασχόληση, την επιμόρφωση και την ισότιμη συμμετοχή των ωφελούμενων στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο