15 Ιουνίου, 2024

Συνάντηση των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας με την Υπουργό κα. Σοφία Ζαχαράκη

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας κα. Σοφία Ζαχαράκη με την Υφυπουργό κα. Μαρία Κεφάλα, υποδέχτηκαν σήμερα τους τρεις Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου. Την Γενική Γραμματέα Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής κα. Μαρίνα Στέφου, την Γενική Γραμματέα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα. Ζέφη Δημαδάμα και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχιας κ. Πρόδρομο Πύρρο.

Η Υπουργός αφού τους καλωσόρισε και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο τους, έθεσε τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής, πολιτικής για την οικογένεια, αλλά και για το δημογραφικό ζήτημα. Τόνισε την αναγκαιότητα προστασίας των ατόμων με αναπηρία, την ενίσχυση και προώθηση  πολιτικών ίσης μεταχείρισης, ίσων ευκαιριών, την αναβάθμιση και αναθεώρηση της πολιτικής για τα επιδόματα καθώς και την αναγκαιότητα της πρόληψης και  καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών.

Παράλληλα, εξέφρασε, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, την πεποίθηση ότι θα εργασθούν όλοι για την στήριξη των παιδιών που είναι στην «καρδιά» αυτής της μεγάλης προσπάθειας.

Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πρόγραμμα που έχει ήδη ξεκινήσει για τη στεγαστική πολιτική για τα νέα ζευγάρια, για την Ψηφιοποίηση και το εκσυγχρονισμό του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  (ΟΠΕΚΑ), καθώς και για την δρομολόγηση της απονομής των επιδομάτων στο τέλος του μήνα.

Μετά τη συνάντηση η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα. Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε: «Με την Υφυπουργό και τους Γενικούς Γραμματείς θέσαμε σήμερα από κοινού τις βασικές προτεραιότητες και δεσμευόμαστε να αδράξουμε τις ευκαιρίες για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις. Είμαι βέβαιη ότι οι Γενικοί Γραμματείς θα ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα και θα οικοδομήσουμε μία παραγωγική συνεργασία προς όφελος της κοινωνίας.»

ΑΠΌ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο