23 Ιουνίου, 2024

Διαδικτυακό συνέδριο για την προστασία των γυναικών από απόλυση λόγω μητρότητας και από δυσμενή μεταχείριση λόγω γονικής άδειας

Ολοκλήρωση της δράσης DIONE

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με ένα διαδικτυακό συνέδριο ολοκληρώνεται την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 (10:00 π.μ.) η δράση «DIONE» για την προστασία των γυναικών από απόλυση λόγω μητρότητας και από δυσμενή μεταχείριση λόγω γονικής άδειας.

Στο συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα και η Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου, Άννα Στρατινάκη.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συμμετέχει ως εταίρος στην υλοποίηση της συγχρηματοδοτούμενης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δράσης DIONE για την προστασία  των γυναικών από απόλυση λόγω μητρότητας και από δυσμενή μεταχείριση λόγω γονικής άδειας (GRANT AGREEMENT – NUMBER – 831636) στο πλαίσιο του προγράμματος RIGHTS EQUALITY AND CITIZENSHIP 2014-2020 της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η δράση ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου 2019 και ολοκληρώνεται την 1.2.2021. Για την υλοποίησή της το Υπουργείο μας συμμετέχει  σε κοινοπραξία μαζί με τους εξής: EEO GROUP, συντονιστής, ΣΥΜΠΛΕΞΙΣ, Α.Μ.Κ.Ε., ΑΚΜΗ, Ανώνυμη Εκπαιδευτική Εταιρεία και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Στόχος της δράσης είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την απόλυση των γυναικών λόγω εγκυμοσύνης και μητρότητας και με τη δυσμενή μεταχείριση που οφείλεται στη γονική άδεια, μέσω της δημιουργίας μίας διαδικτυακής πλατφόρμας, η οποία απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες, σε εργοδότες ή υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού, σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (Σ.ΕΠ.Ε. και ΚΠΑ του ΟΑΕΔ), αλλά και στο ευρύ κοινό.

Η εγγραφή στις εργασίες του συνεδρίου μπορεί να γίνει στον παρακάτω σύνδεσμο: https://eventure.gr/dione_on-line_congress

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του συνεδρίου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο