14 Ιουλίου, 2024

Το γυναικείο ταλέντο σε πρώτο πλάνο μέσα από τις δράσεις του «Κέντρου Καινοτομίας για τις Γυναίκες»

Από το Γραφείο Τύπο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τις δράσεις και τα έργα που προωθεί το «Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες» παρουσίασε σε σημερινή εκδήλωση, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα. Το συγκεκριμένο Κέντρο που δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελεί μια συμφωνία συνεργασίας είκοσι φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, προωθεί την ισότητα των φύλων και το γυναικείο ταλέντο, μέσω της ένταξης των γυναικών σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας και της ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας των γυναικών σε τομείς υψηλής εξειδίκευσης.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός, «με τη δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας για τις Γυναίκες κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα στο μέλλον, δημιουργώντας ένα σύστημα γνώσης, ενθάρρυνσης και στήριξης των κοριτσιών και των γυναικών από τη μικρή ακόμη ηλικία και σε όλη την πορεία τους προς την επαγγελματική τους σταδιοδρομία».

Στο πλαίσιο αυτό, έχει σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η δράση «Η Υγεία έχει Φύλο: Ενίσχυση του Γραμματισμού της Υγείας στην Α’ & Β’ βάθμια Εκπαίδευση ως Εργαλείο προώθησης της Ισότητας». Το έργο εισάγει για πρώτη φορά την έννοια του Γραμματισμού Υγείας (Health Literacy) στην Ελλάδα με τρόπο συστηματικό και βιώσιμο, ενώ με τη συνεργασία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) έχει σχεδιαστεί το έργο «Ένταξη και Ενίσχυση της Απασχόλησης των Γυναικών σε Τομείς της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης». Στόχος του έργου είναι να εξειδικεύονται τόσο οι τοπικές ανάγκες της αγοράς εργασίας όσο και η παρεχόμενη κατάρτιση σε τομείς της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, ενώ παράλληλα θα προωθούνται και οι πολιτικές Ισότητας μέσω της συνεργασίας των δομών και των επιτροπών Ισότητας.

«Και οι δύο αυτές δράσεις αναδεικνύουν την οριζόντια και ουσιαστική ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στις εφαρμοζόμενες πολιτικές» ανέφερε η κα Συρεγγέλα και πρόσθεσε ότι «καταπολεμάμε παραδοσιακά στερεότυπα που κρατούν τις γυναίκες πίσω. Ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να τολμούν, να δημιουργούν, να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και έχουν την αμέριστη υποστήριξη όλων μας σ’ αυτήν την προσπάθεια».

Στην εκδήλωση, με θέμα «Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες» που διοργάνωσε η υφυπουργός κα Συρεγγέλαστο περίπτερο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στη ΔΕΘ, απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και μίλησαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Αθανάσιος Καΐσης, ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο Γενικός Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ στο Ερευνητικό Κέντρο«ΑΘΗΝΑ» Γιάννης Εμίρης, ενώ τον συντονισμό ανέλαβε η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο