21 Απριλίου, 2024

Συνάντηση εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου και Γιώργου Κώτσηρα για θέματα παιδικής προστασίας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνάντηση εργασίας είχαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας με θέμα τη στενότερη συνεργασία των δύο Υπουργείων στο κομμάτι της παιδικής προστασίας.

Η συνάντηση -που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Κώτσηρα- είχε ως αντικείμενο το σχεδιασμό σειράς δράσεων και παρεμβάσεων που στοχεύουν στην ενίσχυση της προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν ενέργειες για την απλοποίηση και επιτάχυνση των ποινικών διαδικασιών που αφορούν σε ανηλίκους, την αποτελεσματικότερη συνεργασία των Εισαγγελέων Ανηλίκων με άλλους φορείς, καθώς και οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης του κινδύνου κακοποίησης παιδιών.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο υπουργείων αναφορικά με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Η παιδική προστασία και η ανάπτυξη δράσεων για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών στη χώρα μας αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Γι’ αυτό έχουμε σχεδιάσει και υλοποιήσει ένα σύνολο πολιτικών και δράσεων στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται τα παιδιά, όπως τη δημιουργία  Ενιαίου Εθνικού προγράμματος αναδοχών υιοθεσιών και η επίσπευση των διαδικασιών, την επέκταση του προγράμματος των βρεφονηπιακών σταθμών καθώς και το πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης. Με στόχο την ανάπτυξη ολιστικών δράσεων για τα παιδιά, ξεκινάμε μια νέα συνεργασία με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να καταγράψουμε τα πεδία που χρήζουν βελτίωσης και για τα οποία τα δύο υπουργεία μπορούν να εργαστούν από κοινού για το συμφέρον των παιδιών».

Μετάβαση στο περιεχόμενο