19 Ιουνίου, 2024

Παράταση στην καταβολή επιδομάτων για τους πληγέντες της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για παράταση καταβολής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και του επιδόματος στέγασης για τους  δικαιούχους στις περιφερειακές ενότητες που επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, ανακοίνωσε σήμερα η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου. Το μέτρο εντάσσεται στις άμεσες κυβερνητικές δράσεις για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές συνέπειες της πρόσφατης κακοκαιρίας. 

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε παράταση της άμεσης καταβολής για δύο μήνες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του επιδόματος στέγασης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοικοι στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, με δεδομένη τη δυσκολία προσέλευσης τους  σε σημεία εξυπηρέτησης. 

 Η κ. Μιχαηλίδου ανακοίνωσε τα μέτρα από την Καρδίτσα, όπου επισκέφτηκε τις περιοχές που επλήγησαν και είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό, τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κωνσταντίνο Νούσια για την καλύτερη και ταχύτερη οργάνωση των δράσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφής. Στη συνέχεια, η Υφυπουργός επισκέφτηκε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Γηροκομείο Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων «ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ». 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους η κ. Μιχαηλίδου τόνισε: «Η κυβέρνηση κινητοποιήθηκε αμέσως για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των καταστροφών στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας. Αποφασίσαμε την παράταση στην καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος καθώς και του επιδόματος στέγασης, όπως ακριβώς είχαμε κάνει και κατά τη διάρκεια του lockdown. Για τους επόμενους δύο μήνες, λοιπόν,  οι δικαιούχοι αυτών των επιδομάτων θα συνεχίσουν να τα λαμβάνουν χωρίς ταλαιπωρία και γραφειοκρατικές διαδικασίες. 

Επίσης, έχουμε αποστείλει ήδη υλική βοήθεια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας σε νερά και εξοπλισμό και έχουμε μεριμνήσει για τη διανομή φαγητού σε οικογένειες μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και της Προέδρου του κ. Παππά.  Έχουμε ήδη προβλέψει τη φιλοξενία μιας οικογένειας που έμεινε άστεγη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και έχουν διατεθεί στον Δήμο Καρδίτσας σκηνές για τη στέγαση των πλημμυροπαθών του οικισμού των Ρομά που καταστράφηκε. Εξετάζουμε κάθε άλλο μέτρο που απαιτείται να ληφθεί και είμαστε έτοιμοι για την άμεση υλοποίησή του. Οι κάτοικοι της περιοχής χρειάζονται και θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας άμεσα και αποτελεσματικά.».  

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο