24 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κατασκηνωτική περίοδος για παιδιά και ενήλικους με αναπηρίες στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Εργασίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Δευτέρα το φετινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά και ενηλίκους με αναπηρίες στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Περισσότεροι από 600 ωφελούμενοι με τους ειδικούς συνοδούς τους είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα δημιουργικό και ευχάριστο δεκαήμερο στους κατασκηνωτικούς χώρους ανά την Ελλάδα, σε συνθήκες ασφάλειας και σιγουριάς. 

Οι κατασκηνώσεις που φέτος υποδέχθηκαν συμπολίτες μας με αναπηρία ήταν του Αγίου Ανδρέα στην Αττική, της Μάκρης στην Αλεξανδρούπολη, του Σταυρού στη Θεσσαλονίκη, της Ολυμπιάδας και της Μεταμόρφωσης στη Χαλκιδική και του Καλαθά στα Χανιά.   

Μέσα στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, για την υλοποίηση του φετινού προγράμματος προβλέφθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ειδικά μέτρα με στόχο την επιπλέον ασφάλεια κατασκηνωτών και προσωπικού. Η συνεπής τήρηση αυτών των κανόνων και των οδηγιών από τους υπευθύνους είχε ως αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τους φιλοξενούμενους και να υλοποιηθεί ομαλά το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του Υπουργείου αυτή τη δύσκολη χρονιά.       

Για την ολοκλήρωση της κατασκηνωτικής περιόδου η αρμόδια Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε σχετικά: «Η υλοποίηση του κατασκηνωτικού προγράμματος μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για το Υπουργείο Εργασίας. Χάρη στην άψογη συνεργασία μας με την ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ αλλά και τους Δήμους καταφέραμε να παρέχουμε αυτή την τόσο σημαντική ανάπαυλα δημιουργίας και ψυχαγωγίας στους συμπολίτες μας με αναπηρίες και τις οικογένειές τους σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας. Μέριμνα και φροντίδα μας, ακόμα και την περίοδο της πανδημίας, είναι να υλοποιούμε όλες τις προγραμματισμένες δράσεις για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας πάντα σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας για αυτούς».    

Με την ευκαιρία της λήξης της κατασκηνωτικής περιόδου, η κ. Μιχαηλίδου στις 20:30 σήμερα  Τρίτη θα βρεθεί σε εκδήλωση στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.  

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Ημερολόγιο Ανακοινώσεων

Απρίλιος 2024
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Μετάβαση στο περιεχόμενο