20 Ιουλίου, 2024

Μ. Συρεγγέλα: Στις προτεραιότητες του Υπουργείου η συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Για τις πολιτικές και τα μέτρα που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, καθώς και το ολοκληρωμένο δίκτυο δομών που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για τη στήριξη των γυναικών θυμάτων βίας μίλησε από το βήμα της Βουλής η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ Αναστάσιου Χατζηβασιλείου και Γεωργίου Κουμουτσάκου.

Σύμφωνα με την κ. Συρεγγέλα, «η εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς αποτελεί καίριο παράγοντα για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και της ευημερίας της κοινωνίας και της οικονομίας μας».

Η υφυπουργός, απαντώντας στην ερώτηση του κ. Χατζηβασιλείου, αναφέρθηκε στα μέτρα που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, κάνοντας λόγο για μέτρα που δίνουν έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας και στη δημόσια ζωή, καθώς και στη δίκαιη κατανομή των ευθυνών φροντίδας ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες.

Παράλληλα η κ. Συρεγγέλα, απαντώντας στην ερώτηση του κ. Κουμουτσάκου για τις δομές προστασίας των γυναικών, σημείωσε ότι η χώρα μας διαθέτει ένα από τα πιο αποτελεσματικά δίκτυα δομών στην Ευρώπη. «Οι υπηρεσίες που προσφέρει το Δίκτυο είναι ζωτικής σημασίας για την ελληνική κοινωνία, ενώ κύριο και σταθερό μέλημά μας είναι καμία γυναίκα να μην αισθάνεται απροστάτευτη ή μόνη απέναντι στα φαινόμενα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας» υπογράμμισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και πρόσθεσε ότι «μέσω της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών του Δικτύου της ΓΓΔΟΠΙΦ, οι γυναίκες βρίσκουν την προστασία και ενδυνάμωση που έχουν ανάγκη, προκειμένου να απεγκλωβιστούν από τον φαύλο κύκλο της βίας και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους».

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο