22 Ιουνίου, 2024

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στο 3ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στο 3ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις βρέθηκε σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατανοώντας από την πρώτη στιγμή την πολυδιάστατη και απαραίτητη δράση της Χάρτας Διαφορετικότητας, έχει δεσμευτεί με την υπογραφή του να προάγει τη διαφορετικότητα και τις ίσες ευκαιρίες στα εργασιακά περιβάλλοντα, αλλά και στην κοινωνική ένταξη. Σκοπός του “3rd Diversity in Business Conference 2021” είναι να εξεταστεί και βέβαια να ενισχυθεί, η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο αποδοχής της διαφορετικότητας και προώθησης των ίσων ευκαιριών, για μια ισότιμη κοινωνία, την οποία επιδιώκει εξαρχής η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, απηύθυνε χαιρετισμό, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία τέτοιων δράσεων, καθώς και την ανάγκη ύπαρξης της Χάρτας Διαφορετικότητας. Τόνισε, μάλιστα πως η διαφορετικότητα πλέον, αποτελεί μέσο ενίσχυσης και ανάπτυξης για τον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η κοινωνία μας έχει διανύσει μια αρκετά μεγάλη απόσταση προς τη διαφορετικότητα. Έχουμε ξεπεράσει τα στάδιο της αποδοχής και έχουμε φτάσει στο στάδιο της αναγνώρισης του πλούτου που προσκομίζει η διαφορετικότητα στις κοινότητες των ανθρώπων. Δεν είναι πια στίγμα, είναι ζητούμενο. Είναι εργαλείο ανάπτυξης και ενίσχυσης της κοινωνίας. Όλοι οι εργοδότες και οι επιχειρηματίες που δεσμεύτηκαν για την εφαρμογή των ίσων ευκαιριών, είναι οι καλύτεροι εκπρόσωποι αυτής της προσπάθειας και οι καλύτεροι σύμμαχοι μας. Εμείς, ως Πολιτεία, έχουμε ήδη αναπτύξει πολιτικές για την εξάλειψη των ανισοτήτων και είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι χρειαστεί ακόμη, ώστε οι στόχοι της Χάρτας και οι δικοί μας, να γίνουν πραγματικότητα».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο