18 Ιουλίου, 2024

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Αννίτα Δημητρίου στο Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στο Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας που παρέχει στις γυναίκες – θύματα βίας δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης, υποδέχθηκε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, την πρώτη Γυναίκα Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου. Η υφυπουργός ξενάγησε την Πρόεδρο στο Κέντρο, ενώ συνομίλησαν με το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου και το συνεχάρησαν για τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρει σε γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, καθώς και για τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργανώνουν με θέμα την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου ανέφερε ότι «είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε το έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Αθήνας και να δούμε τρόπους περαιτέρω συνεργασίας γιατί μετά την COVID εποχή έχουμε να αντιμετωπίσουμε περισσότερα προβλήματα και περισσότερες προκλήσεις. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα, η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ευρωπαϊκή Ένωση για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα για όλες και για όλους».

Από την πλευρά της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα ευχαρίστησε την κα Δημητρίου για την επίσκεψη της και τόνισε ότι «η παρουσία της κ. Δημητρίου στο Συμβουλευτικό Κέντρο επιβεβαιώνει τη διαρκή και συστηματική συνεργασία των δύο χωρών στην αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, στην ενδυνάμωση των γυναικών και την εφαρμογή πολιτικών ισότητας των γυναικών».

Η κα Συρεγγέλα υπογράμμισε ακόμη ότι το Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου Δικτύου Δομών πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και των πολλαπλών διακρίσεων σε βάρος των γυναικών. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 43 Συμβουλευτικά Κέντρα που προσφέρουν στις γυναίκες δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής και εργασιακής στήριξης, 19 Ξενώνες Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 που απευθύνεται σε γυναίκες θύματα βίας και σε τρίτα πρόσωπα και λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο.

Σημειώνεται πως η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο συμβουλευτικό κέντρο της Αθήνας, προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης για τις γυναίκες-θύματα κάθε μορφής βίας και τα παιδιά τους, που φιλοξενούνται στους ξενώνες του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο