18 Ιουλίου, 2024

Επίσκεψη της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου στο Αναρρωτήριο Πεντέλης

Το Αναρρωτήριο Πεντέλης επισκέφτηκε σήμερα το πρωί η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, συνεχίζοντας τις συναντήσεις της με το διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό των δομών παιδικής προστασίας.

Η Υφυπουργός ενημερώθηκε για τη λειτουργία της δομής και εξήγησε τη νέα πολιτική για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες που οδηγεί στην υλοποίηση της δέσμευσης  «Μια οικογένεια για κάθε παιδί».

 

Στο Αναρρωτήριο Πεντέλης φιλοξενούνται βρέφη και νήπια που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας και προστασίας με τελικό στόχο την άμεση αποκατάστασή τους στην οικογένειά τους, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, ή σε μία θετή οικογένεια. Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συζήτησε με τους υπεύθυνους του Αναρρωτηρίου και τόνισε τη σημασία της υιοθεσίας και της αναδοχής ως θεσμού οικογενειακής αποκατάστασης των παιδιών. Αφού ενημερώθηκε για τη λειτουργία της δομής, ξεναγήθηκε στους χώρους που φιλοξενούνται τα νήπια. 

«Στόχος μας είναι να φροντίσουμε το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών. Θα έχουμε πετύχει όταν οι δομές παιδικής προστασίας αποτελούν μόνο μεταβατικό στάδιο έως ότου τα παιδιά αυτά βρουν μια κατάλληλη οικογένεια» τόνισε η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου.

Οι υπεύθυνοι του Αναρρωτηρίου Πεντέλης την ενημέρωσαν για τη διαδικασία αναδοχής που ακολουθείται στη δομή, όταν τα παιδιά δεν μπορούν να επιστρέψουν στη φυσική τους οικογένεια. Αναφέρθηκαν στην παροχή συμβουλευτικής στήριξης, συνεχούς ενημέρωσης και διευκολύνσεων των ανάδοχων γονέων σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε παιδιού.

Στο Αναρρωτήριο Πεντέλης φιλοξενούνται σήμερα 39 βρέφη και νήπια από 7 μηνών έως 3 ετών. Οι κοινωνικοί λειτουργοί μετέφεραν στην κυρία Μιχαηλίδου την επιθυμία τους να ξεκινήσει άμεσα το «συνταίριασμα», ώστε τα παιδιά αυτά να συναντηθούν με τις οικογένειες που τα περιμένουν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο