23 Ιουλίου, 2024

Επίσκεψη της Υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου στο Μιχαλήνειο Κέντρο Προστασίας Παιδιού

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 5 Αυγούστου, το Μιχαλήνειο Κέντρο Προστασίας Παιδιού στον Πειραιά. Το Μιχαλήνειο Ίδρυμα, παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, είναι αφοσιωμένο στην πρόληψη και διάγνωση διαταραχών σωματικής, νοητικής και ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών. Είναι κέντρο διάγνωσης, θεραπείας των παιδιών αλλά και συμβουλευτικής γονέων.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, ανέπτυξε στον κ. Τσακίρη, συντονιστή του Κέντρου τις πολιτικές παιδικής προστασίας και ενίσχυσης των παιδιών με αναπηρία, αλλά και συζήτησε τόσο τις ιστορικές δυσκολίες της δομής όσο και αυτές που προέκυψαν από την Covid-19.

Η Υφυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και γνώρισε εργαζόμενους και  ωφελούμενους, διαπιστώνοντας και από κοντά το τεράστιο κοινωνικό αποτύπωμα των υπηρεσιών που παρέχονται στο Μιχαλήνειο Κέντρο.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, αφού συζήτησε με τους Υπεύθυνους, διαπιστώνοντας τόσο τα προβλήματα, όσο και τα επιτεύγματα του Κέντρου, δήλωσε: «Το Μιχαλήνειο Κέντρο ανταποκρίνεται σε κρίσιμες ανάγκες της Ελληνικής οικογένειας. Η δράση του, αφορά τόσο στη φροντίδα των παιδιών, στην πρόληψη και την πρώιμη παρέμβαση όσο και στην συμβουλευτική γονέων που τόσο ανάγκη έχουμε. Είναι μεγάλη μου χαρά που βρέθηκα σήμερα εδώ. Στηρίζουμε το έργο του Μιχαλήνειου Κέντρου και είμαστε εδώ, για όλες τις δυσκολίες και τις ανάγκες που προκύπτουν σε κάθε οικογένεια».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο