4 Οκτωβρίου, 2023

Επίσκεψη Δόμνας Μιχαηλίδου στο πρώτο ΚΔΑΠ-μεΑ του Δήμου Τριπόλεως και στο Δεκάζειο Γηροκομείο της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τη σημασία της κοινωνικοποίησης και την καλλιέργεια της αυτονομίας των ατόμων με αναπηρία, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, τόνισε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, στα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία στην Τρίπολη.

Η κ. Μιχαηλίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ΚΔΑΠ – μεΑ στις τοπικές κοινωνίες. Όπως εξήγησε η Υφυπουργός, οι δομές αυτές προωθούν την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την ομαδικότητα, την συνεργασία, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλης της οικογένειας των ατόμων με αναπηρία.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι: «Η κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία ήταν και παραμένει προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς και ενισχύουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους πρωτοβουλίες εξωστρέφειας, συμπεριληπτικότητας και ανεξάρτητης διαβίωσης για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Εφαρμόζουμε προνοιακές πολιτικές που διασφαλίζουν την κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία, την αυτόνομη διαβίωσή τους και την ταυτόχρονη ενίσχυση των οικογενειών τους».
                                                                                                                                                      Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Τρίπολη η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επισκέφθηκε και το Δεκάζειο Γηροκομείο της τοπικής Μητρόπολης, μια δομή πρότυπο παροχής υπηρεσιών στους ηλικιωμένους πολίτες της χώρας. Η κ. Μιχαηλίδου είχε εκεί την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους φιλοξενούμενους και τους εργαζομένους της δομής, τηρώντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης διασποράς της COVID-19.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Ημερολόγιο Ανακοινώσεων

Οκτώβριος 2023
ΔΤΤΠΠΣΚ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Μετάβαση στο περιεχόμενο