20 Ιουλίου, 2024

Επισκέψεις Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου σε δομές Πρόνοιας στη Ρόδο

Δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο επισκέφτηκε σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η Υφυπουργός, συνοδευόμενη από την πρόεδρο του ΚΚΠΝΑ κ. Κορακάκη, ξεκίνησε τις επισκέψεις της από το θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Παίδων «Άγιος Ανδρέας» και το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού. Εκεί είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά και να συνομιλήσει με τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δύο δομές, καθώς και να τους χαρίσει ενόψει των Χριστουγέννων βιβλία και παιχνίδια. Ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών αλλά και για την τήρηση των μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό. 

 Στη συνέχεια, η κυρία Μιχαηλίδου επισκέφτηκε το Χαραλάμπειο Γηροκομείο. Οι φιλοξενούμενοι της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων δεν έκρυψαν τη χαρά τους για την έκτακτη επίσκεψη, εν μέσω της καραντίνας και της τήρησης των αυστηρών μέτρων για τη διαφύλαξη της υγείας τους. Η Υφυπουργός πριν την επίσκεψη είχε υποβληθεί σε rapid test και έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Ευχήθηκε στους φιλοξενούμενους «χρόνια πολλά» και τους ζήτησε να κάνουν λίγη υπομονή ακόμα για να περάσουν υγιείς τις επόμενες γιορτές παρέα με τους αγαπημένους τους. 

 «Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και την έλευση του νέου έτους, επισκέπτομαι δομές που βρίσκονται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για να ενημερωθώ για τη λειτουργία τους αλλά και να μοιράσω δώρα στα παιδιά και τους εφήβους που φιλοξενούνται εκεί», δήλωσε η Υφυπουργός Εργασίας και τόνισε: «Η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στο προσωπικό και τους υπευθύνους κάθε δομής φροντίδας ευάλωτου πληθυσμού, γνωρίζοντας την υπερπροσπάθεια που έχουν καταβάλει, με προσωπικό κόστος, προκειμένου να διαφυλάξουν την υγεία των παιδιών και των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται σε αυτές. Σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΕΟΔΥ έχουμε προβλέψει και έχουμε λάβει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για την ασφάλεια των φιλοξενούμενων, ειδικά στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Υπενθύμισα ότι αυτό που απαιτείται πλέον από όλους είναι η συνεπής και υπεύθυνη τήρηση όσων προβλέπονται. Εύχομαι σε όλους, μικρούς και μεγάλους, να υποδεχτούμε το 2021 υγιείς και δυνατοί».

Πριν την αναχώρησή της, η κυρία Μιχαηλίδου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρόδου, κύριο Αντώνιο Καμπουράκη, με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κύριο Γεώργιο Χατζημάρκο και την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κυρία Χαρούλα Γιασιράνη καθώς και με τους βουλευτές κ. Παππά και κ. Υψηλάντη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο