19 Μαΐου, 2024

Δόμνα Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε τα κονδύλια της Πρόνοιας κατά 22% για το 2021

Την αύξηση κατά 22% των κονδυλίων που προβλέπονται για τις δαπάνες Πρόνοιας στον φετινό προϋπολογισμό τόνισε σήμερα στην Βουλή η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. Συγκεκριμένα, για το 2021 οι προϋπολογισθείσες δαπάνες ανέρχονται σε 4,190 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι των προβλεπόμενων 3,439 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2020, αύξηση δηλαδή 747 εκατομμυρίων ευρώ.  

«Αθροίζοντας στα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ του Τακτικού Προϋπολογισμού και τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι ποτέ έως σήμερα οι προνοιακές πολιτικές δεν είχαν μεγαλύτερη κάλυψη σε κονδύλια και πόρους. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς και του σχεδιασμού μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου.     

Η συνολική αύξηση των δαπανών αντικατοπτρίζεται σε όλες τις επιμέρους ενισχύσεις και επιδόματα. Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα αυξάνεται στα 767 εκ. ευρώ από 672 εκ. ευρώ που απαιτήθηκαν φέτος. Για το Επίδομα Γέννησης  προβλέπονται συνολικά 170 εκ. έναντι των 125 εκ. ευρώ της φετινής εκτίμησης. Αυξημένο κατά 34% ή 102 εκ. ευρώ προβλέπεται και το Στεγαστικό Επίδομα που αφορά περισσότερα από 250.000 νοικοκυριά με 600.000 ωφελούμενους. Τα κονδύλια για τα Οικογενειακά Επιδόματα ενισχύονται κατά 20%, από 961εκ. σε 1.153 εκ. ευρώ. Τέλος και για τα Αναπηρικά Επιδόματα προβλέπεται αύξηση των παροχών κατά 11,5%.  

Απευθυνόμενη στους βουλευτές η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ζήτησε την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού, τονίζοντας ότι: «Πιστεύουμε σε μια ενεργητική πολιτική Πρόνοιας και αυτή συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη, σε πείσμα των αντίξοων καιρών. Αυτό καταδεικνύουν τα μέτρα που λάβαμε τους δύσκολους τελευταίους μήνες, αυτό αποδεικνύουν και οι προβλέψεις του Προϋπολογισμού που καταθέσαμε. Εγκρίνοντας τον προϋπολογισμό του 2021, εγκρίνετε την πιο φιλόδοξη και πιο διεξοδικά σχεδιασμένη προνοιακή πολιτική των τελευταίων πολλών ετών».

Μετάβαση στο περιεχόμενο