20 Ιουνίου, 2024

Δήλωση υφυπουργού Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας Μ. Συρεγγέλα για τη Σ. Μπεκατώρου

Μαρία Συρεγγέλα: Ευχή για την ελληνική κοινωνία να βρουν και άλλες γυναίκες το θάρρος που βρήκε η Σοφία Μπεκατώρου – Όλες οι δομές μας είναι πάντα έτοιμες να υποστηρίξουν γυναίκες-θύματα βίας

Δήλωση υφυπουργού Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε συνέχεια των αποκαλύψεων της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη κατά την αθλητική της καριέρα, η υφυπουργός Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας κ. Μαρία Συρεγγέλα δήλωσε τα εξής:

«Η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου συγκλόνισε  μιλώντας  δημόσια, με δύναμη και θάρρος, για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ως πρωταθλήτρια της Ιστιοπλοΐας,  στην διαδικτυακή Ημερίδα «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην ανέχεσαι», μία πρωτοβουλία του υφυπουργείου Αθλητισμού στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό». Με την συγκλονιστική αυτή ομιλία της  η  προσφορά της  Σοφίας προς το κοινωνικό σύνολο και προς όλες τις γυναίκες έχει μεγαλύτερη  αξία  ακόμα και από τα 10 μετάλλια με τα οποία τίμησε την Ελλάδα. Είναι ευχή για την ελληνική κοινωνία να βρουν κι άλλες γυναίκες το θάρρος που βρήκε η Σοφία Μπεκατώρου να αποκαλύψει δημόσια την εφιαλτική ιστορία της σεξουαλικής κακοποίησής της, και να μιλήσουν.

Όλες οι δομές της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και  Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών -τα 42 Συμβουλευτικά Κέντρα, οι 20 Ξενώνες Φιλοξενίας και η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 είναι πάντα σε λειτουργία και έτοιμες  να υποστηρίξουν γυναίκες- θύματα βίας».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο