20 Ιουνίου, 2024

Δ. Μιχαηλίδου: Προτεραιότητά μας η κοινωνική προστασία χωρίς αποκλεισμούς

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, συμμετείχε στην πρώτη τακτική σύσκεψη για το 2022 του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNICEF με θέμα τη «Μείωση της Παιδικής Φτώχειας μέσω πολιτικών και προγραμμάτων». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Δόμνα Μιχαηλίδου: «Οι «επενδύσεις» στην κοινωνική προστασία μέσω ενεργητικών πολιτικών και υπηρεσιών συμπληρωματικών των επιδομάτων πρέπει να αποτελέσουν τη βασική στρατηγική μας για την μείωση της παιδικής φτώχειας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην σύσκεψη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNICEF, στην οποία συμμετείχαν 14 χώρες μέλη του οργανισμού, η χώρα μας εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά από Ελληνίδα Υφυπουργό, ενώ κατά την διάρκειά της, παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε το 5ετές Εθνικό Πρόγραμμα της UNICEF για την Ελλάδα (2022 – 2026).

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Υφυπουργός και για την σημασία της συνεργασίας από τη UNICEF, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας EU Child Guarantee, επαναλαμβάνοντας την δέσμευση της Πολιτείας, για κοινωνική προστασία χωρίς αποκλεισμούς.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την διάρκεια της ομιλίας της δήλωσε ότι: «Τα παιδιά βιώνουν τη φτώχεια διαφορετικά από τους ενήλικες. Έχουν συγκεκριμένες και διαφοροποιημένες ανάγκες. Ένα παιδί που ζει στη φτώχεια μπορεί να είναι φτωχό για μια ζωή. Και σπάνια αυτό το παιδί έχει μια δεύτερη ευκαιρία για μια καλή εκπαίδευση ή ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή του. Γι’ αυτό εμείς, με ενεργητικές πολιτικές, καταπολεμούμε έμπρακτα την παιδική φτώχεια και διασφαλίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά. Προχωρούμε διαρκώς σε σημαντικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες όπως αυτή με την UNICEF, ώστε να ενδυναμώσουμε το σύστημα της κοινωνικής προστασίας».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο