22 Μαΐου, 2024

Αξιοποίηση Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την παροχή εκπροσώπησης από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου υπεγράφη σήμερα 23/12/2020, σύμβαση μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) και της οργάνωσης ΜΕΤΑδραση για την διασφάλιση της εκπροσώπησης των ασυνόδευτων/ χωρισμένων ανηλίκων που βρίσκονται στη χώρα. 

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με ενεργοποίηση πόρων από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μετά από εντατικές και συγχρονισμένες ενέργειες Υπουργείου Εργασίας και της Διοίκησης του ΕΚΚΑ τίθενται για πρώτη φορά οι βάσεις και το πλαίσιο εφαρμογής και υλοποίησης της χορηγούμενης κρατικής μέριμνας για τους ανηλίκους αυτούς που δεν είχαν ενεργοποιηθεί από το 2018 έως και σήμερα. Πρόκειται για χρηματοδότηση της τάξης των 2,6 εκ. ευρώ που το ΕΚΚΑ πέτυχε να εξασφαλίσει και αξιοποιήσει, σύμφωνα με τις διατάξεις της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας.

Η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Άρτεμις Αναγνώστου – Δεδούλη και η Ιδρύτρια και Πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης, Λώρα Παππά υπέγραψαν τη σύμβαση ανάθεσης του έργου ενώ η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε την ικανοποίησή της που μετά από τόσα χρόνια στασιμότητας, καταφέρνουμε να αξιοποιήσουμε μία τόσο σημαντική χρηματοδότηση. 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να υλοποιείται από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που δημόσιος φορέας παρέχει στην Ελλάδα τέτοιου είδους υπηρεσίες στον πληθυσμό αυτό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο