16 Απριλίου, 2024

Υπουργική Σύνοδος ΟΟΣΑ στον Καναδά

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, θα συμμετάσχουν στην Υπουργική Σύνοδο του Ο.Ο.Σ.Α. για την κοινωνική πολιτική, στην οποία η χώρα μας θα κατέχει την αντιπροεδρία.

Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Μαΐου 2018 στο Μόντρεαλ, υπό την προεδρία του Καναδού Υπουργού αρμόδιου για θέματα κοινωνικής πολιτικής, ενώ θέσεις αντιπροέδρων θα κατέχουν μαζί με την Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Σουηδία.

Οι εργασίες της Συνόδου θα εξετάσουν τον ρόλο της κοινωνικής πολιτικής στην επίτευξη ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς, καθώς και τις σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις των συστημάτων κοινωνικής προστασίας.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, η κ. Αχτσιόγλου και η κ. Φωτίου θα ανταλλάξουν απόψεις και καλές πρακτικές με ομολόγους τους και θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις με αντικείμενο την αγορά εργασίας, το δημογραφικό, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και την εξάλειψη των διακρίσεων στους εργασιακούς χώρους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο