18 Ιουλίου, 2024

Τρείς εμβληματικές δράσεις της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά στις 8 Απριλίου, προχωρά στη διοργάνωση τριών εμβληματικών δράσεων με στόχο να τιμήσει τους Ρομά της Ελλάδας  αλλά και να αναδείξει τρεις από τους διαρκείς στόχους της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά: την  ένταξη των παιδιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, την προώθηση των νέων στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα και την ενδυνάμωση των κοριτσιών και γυναικών. 

 

Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα υλοποιήσει η Ειδική Γραμματεία εντός του επόμενου διμήνου και αφορούν:

 

  • Εκδήλωση στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της εκπαίδευσης αλλά και τη συμβολή των γονέων σε αυτή. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετάσχουν μαθητές και γονείς άλλων σχολείων. 
  • Εκδήλωση- συζήτηση με θέμα την ένταξη των νέων Ρομά στην αγορά εργασίας, στο νομό Θεσσαλίας. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν συλλογικότητες Ρομά καθώς και κοινωνικοί φορείς της περιοχής, όπως αγροτικοί συνεταιρισμοί, για την προώθηση των νέων στην τοπική οικονομία. 
  • Συνάντηση στον Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης με τον τοπικό Σύλλογο Γυναικών Ρομά για την ενίσχυση των γυναικείου πληθυσμού μέσω της ανάπτυξης συλλόγων και δικτύων συνεργασίας πανελλαδικά, για τη συμμετοχή τους στην απασχόληση και στα κοινά. 

 

Οι δράσεις αυτές αποτελούν την αφετηρία μιας σειράς ανάλογων τομεακών παρεμβάσεων, που σκοπό έχουν την ανάπτυξη δικτύου συνεργασίας και συνύπαρξης των Ρομά με τον ευρύτερο πληθυσμό. Πρόκειται δε, να ενισχυθούν και να πολλαπλασιαστούν ώστε να αναδειχθεί ο καίριος ρόλος που διαδραματίζει η εκπαίδευση αλλά και η εργασία στην κοινωνική ένταξη των Ρομά.  

Μετάβαση στο περιεχόμενο