23 Ιουλίου, 2024

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας

Μ. Συρεγγέλα: Ενθαρρύνουμε τα ΜΜΕ να ενσωματώσουν τα μηνύματα κατά της βίας στα τηλεοπτικά τους προγράμματα

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ένα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας περνά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, μέσω τηλεοπτικής σειράς που προβάλλεται στο σταθμό. Συγκεκριμένα, στο τέλος του κάθε επεισοδίου οι τηλεθεατές βλέπουν στις οθόνες τους το μήνυμα: «Αν εσύ ή άλλο πρόσωπο στο κοντινό σου περιβάλλον είναι θύμα έμφυλης ή ενδοοικογενειακής βίας, κάλεσε την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900. Περισσότερες πληροφορίες στο womensos.gr».

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του τηλεοπτικού σταθμού και τους συντελεστές της σειράς με τίτλο «Ψέματα» για την προβολή του συγκεκριμένου μηνύματος και δήλωσε ότι «θέλουμε να στείλουμε στο τηλεοπτικό κοινό και σε όλους τους πολίτες το μήνυμα ότι τα περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αποτελούν πράξεις που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι καταδικαστέα».

«Εμείς ενθαρρύνουμε τις γυναίκες, αλλά και τρίτα πρόσωπα από το συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον των θυμάτων να μιλάνε, να «σπάνε» τη σιωπή τους και να καταγγέλλουν περιστατικά βίας και κακοποίησης», ανέφερε η κα Συρεγγέλα και πρόσθεσε ότι «καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της στον αγώνα κατά της βίας. Είμαστε εδώ για να τις ακούσουμε, να τις στηρίξουμε και να τις βοηθήσουμε να ξεφύγουν και να σταθούν στα πόδια τους. Ενθαρρύνουμε μάλιστα και άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και μέσα να ενσωματώσουν παρόμοια μηνύματα στα προγράμματά τους, ώστε να δημιουργήσουμε μία μεγάλη συμμαχία ενάντια στα περιστατικά κακοποίησης και να σπάσουμε όλοι μαζί τον κύκλο της βίας».

Σημειώνεται πως η χώρα μας διαθέτει ένα ολοκληρωμένο Δίκτυο Δομών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας, με την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, η οποία λειτουργεί δωρεάν 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο προκειμένου να παρέχει οδηγίες ή ενημέρωση σχετικά με τη διαχείριση περιστατικών βίας. Το Δίκτυο Δομών περιλαμβάνει ακόμη 43 Συμβουλευτικά Κέντρα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, νομικής στήριξης και εργασιακής συμβουλευτικής, καθώς και 19 ξενώνες φιλοξενίας όπου διαμένουν γυναίκες – θύματα βίας με τα παιδιά τους.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο