23 Ιουνίου, 2021

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Δικαιοσύνης υποδέχτηκε η υφυπουργός Δ. Μιχαηλίδου στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών με αναπηρίες Καρδίτσας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφτηκε σήμερα το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών με αναπηρίες Καρδίτσας προκειμένου να συγχαρεί τη διοίκηση, αλλά και την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, για την αποτελεσματική θωράκιση και τον άμεσο εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορωνοϊού.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υποδέχτηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα μαζί με την Πρόεδρο του ΚΚΠΠΘ, Δήμητρα Παππά. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στη δομή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενημερώθηκαν για όλα τα μέτρα προστασίας που τηρήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας αλλά και τον έγκαιρο, κατά προτεραιότητα, εμβολιασμό των παιδιών. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή της και συνεχάρη τη διοίκηση για την τήρηση των αυστηρών πρωτοκόλλων που είχε ως αποτέλεσμα τη διαφύλαξη της υγείας των παιδιών.

Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης είναι μία ακόμη υπενθύμιση ότι όλοι οι πολίτες της χώρας μας δικαιούνται ισότιμη ένταξη στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή. Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αναπηρία, το υπουργείο Εργασίας έχει αναλάβει την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων με βασικό άξονα την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης, την προσβασιμότητα και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας των συμπολιτών μας με αναπηρία. Παράλληλα, προωθούμε και ενισχύουμε την υιοθέτηση ψηφιακών μέσων εργασίας, φροντίζοντας και για την ψηφιακή προσβασιμότητα, όπως ακριβώς φροντίζουμε για την άρση των εμποδίων στο δομημένο περιβάλλον.

Η παρουσία της ίδιας της Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα εδώ, τονίζει με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία που έχουν τα δικαιώματα των συμπολιτών μας με αναπηρία στην κοινωνική μας πολιτική. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας μπορεί να άλλαξαν την καθημερινότητα μας, αλλά δεν άλλαξαν τις πολιτικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου, το υπουργείο Εργασίας έχει αναλάβει την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων με βασικό άξονα την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης των ΑμεΑ. Είμαστε όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι, όλοι μαζί».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest
Μετάβαση στο περιεχόμενο