13 Ιουνίου, 2024

Τηλεδιάσκεψη της υφυπουργού Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου και του Ισπανού ομολόγου της José Luis Escrivá Belmonte

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, έχει  ξεκινήσει σειρά τηλεδιασκέψεων με Ευρωπαίους ομολόγους της σχετικά με την κοινωνική διάσταση του Ταμείου Ανάκαμψης και με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και προτάσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, η υφυπουργός συνομίλησε με τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Dr. Rolf Schmachtenberg.

Χθες, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, η κ. Μιχαηλίδου συνομίλησε με τον Ισπανό Υπουργό  Ένταξης, Κοινωνικής Ασφάλισης και Μετανάστευσης José Luis Escrivá Belmonte για τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής των δύο χωρών που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και της υγειονομικής κρίσης στην κοινωνία και κυρίως σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η υφυπουργός ανέλυσε στον ομόλογό της τους δύο άξονες της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει και σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης:

Α. Κάθετα, στους τομείς της παιδικής προστασίας, της προστασίας ατόμων με αναπηρία, της αποϊδρυματοποίησης, της ένταξης και επανένταξης ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας και την κοινωνία, της κατάρτισης παιδιών όλων των ηλικιών, των ηλικιωμένων, των δικαιούχων ΕΕΕ.

Β. Οριζόντια, στην ψηφιοποίηση των πολιτικών, παροχών και υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης.

«Σήμερα είχα μία ουσιαστική και εκτενή συζήτηση με τον Ισπανό Υπουργό José Luis Escrivá Belmonte για την κοινωνική πολιτική που θα ακολουθήσουμε στην Ευρώπη μετά τις επιπτώσεις της πανδημίας που έπληξαν τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας» δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου μετά τη τηλεδιάσκεψη και επισήμανε: «Συμφωνήσαμε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και μια ευκαιρία για να ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση μεταξύ των Κρατών Μελών για τις κοινωνικές πολιτικές και την αποτελεσματικότητά τους».

Οι συζητήσεις με τους Ευρωπαίους υπουργούς σχετικά με την κοινωνική διάσταση του Ταμείου Ανάκαμψης και τις επιπτώσεις της πανδημίας στους πιο ευάλωτους θα συνεχιστούν.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο