19 Μαΐου, 2024

THE SILVER TSUNAMI: Η προστασία της τρίτης ηλικίας μετά την πανδημία

Σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, συμμετείχε στις εργασίες του διεθνούς φόρουμ που διοργάνωσε ο Economist με αντικείμενο τη γήρανση του πληθυσμού στο πλαίσιο της πανδημίας Covid 19. Στην παρέμβασή της η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε διεξοδικά στα μέτρα που έλαβε η χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας για την προστασία των ηλικιωμένων και τόνισε ότι στην Ελλάδα δεν υπήρξε ούτε ένα κρούσμα και κατά συνέπεια καμία απώλεια σε δημόσια δομή φροντίδας.

Η Υφυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη άντλησης διδαγμάτων από τη δύσκολη εμπειρία για την ενίσχυση και αναμόρφωση του πλαισίου υποστήριξης των μηχανισμών φροντίδας ηλικιωμένων στη χώρα μας. Όπως τόνισε, οι αλλαγές αυτές ήδη δρομολογούνται με τη συνεργασία του Υπουργείου με ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς (Παγκόσμια Τράπεζα) και στοχεύουν στη ριζική αναμόρφωση του τοπίου των πολιτικών προστασίας και ενδυνάμωσης της τρίτης ηλικίας βασισμένες στη λογική της ενεργούς γήρανσης και της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών. 

Σε ό,τι αφορά τη συνολικότερη αντιμετώπιση της γήρανσης του πληθυσμού, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και σε πολιτικές που ήδη υλοποιεί η κυβέρνηση στο δημογραφικό και έχουν στο επίκεντρό τους την ενίσχυση της οικογένειας και την προστασία της παιδικής ηλικίας, όπως το επίδομα γέννας, το επίδομα παιδιού και η αύξηση του αριθμού των voucher για την εισαγωγή των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο