22 Μαΐου, 2024

Συστάσεις για την προστασία των αστέγων από τον καύσωνα κατά την περίοδο του καλοκαιριού

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Σοφία Ζαχαράκη στις 05/07/2023 απέστειλε έγγραφο προς όλους τους Δήμους της χώρας προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση αστέγων σε κίνδυνο εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Ζητήθηκε να ορισθούν από τον εκάστοτε Δήμο οι κλιματιζόμενοι χώροι, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι για διημέρευση και προσβάσιμοι τουλάχιστον κατά τις ώρες από 10:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ. κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Για τους αστέγους που διαβιούν σε εξωτερικούς χώρους και δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση της παραπάνω υπηρεσίας, συστήνεται, επιπλέον, η ενημέρωσή τους για τις οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr, καθώς επίσης και για τη διανομή φιαλών νερού και ειδών πρώτης ανάγκης.

Επισημάνθηκε, επίσης, η ανάγκη για συνεργασία των Δήμων με άλλες Υπηρεσίες και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών και ιδίως ως προς την ενεργοποίηση εθελοντών, με στόχο τη δημιουργία δικτύου παροχής υπηρεσιών έκτακτης παρέμβασης σε ευπαθείς ομάδες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο