22 Ιουνίου, 2024

Σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη θερμική καταπόνηση των εργαζομένων

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός κ. Βασίλης Σπανάκης πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουλίου, σύσκεψη με την Γ.Γ. Εργασιακών Σχέσεων κ. Αννα Στρατινάκη,  τον Γενικό Διευθυντή του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κωνσταντίνο Αγραπιδά, τον Γενικό Διευθυντή Επιθεώρησης Εργασίας κ. Χαράλαμπο Βούρτση, την Πρόεδρο του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. κ. Ρένα Μπαρδάνη, εκπροσώπους της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:
«Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο μια ευρεία σύσκεψη στο Yπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μεταξύ εμού, του αρμοδίου υφυπουργού κ. Σπανάκη, της Εθνική Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, υπηρεσιακών παραγόντων και της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας για να βγάλουμε τις αναλυτικές μας οδηγίες που θα εκδοθούν μέσα στις επόμενες ώρες για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το επερχόμενο κύμα καύσωνα όσον αφορά τους εργασιακούς χώρους και την ασφάλεια των εργαζομένων. Οι οδηγίες θα είναι πάρα πολύ αναλυτικές  και όλες οι επιχειρήσεις θα ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν αναλόγως του θερμικού φορτίου που θα έχει η κάθε περιοχή. Είμαστε από πάνω, θέλουμε οι εργαζόμενοι μας να είναι ασφαλείς, αλλά και οι επιχειρήσεις να μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα».

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης Σπανάκης δήλωσε:
«Με πρωτοβουλία του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, έγινε μια ευρεία σύσκεψη για το συντονισμό όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και σε λίγες ώρες θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες για την προστασία των εργαζομένων λόγω του καύσωνα που αναμένεται τις επόμενες μέρες».

Μετάβαση στο περιεχόμενο