18 Ιουλίου, 2024

Συνάντηση υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας της UNICEF με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου

Οι  νέες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της UNICEF και της χώρας μας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν σήμερα, Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, στο Υπουργείο Εργασίας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Θεανώ Φωτίου, και η Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF για την Ευρώπη και την  Κεντρική Ασία και Ειδική Συντονίστρια Προσφυγικού Μεταναστευτικού στην Ευρώπη, κυρία Afshan Khan. 

Η κυρία Khan εξήρε τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εργασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον Νόμο για την Αναδοχή και Υιοθεσία και στον Νόμο για την Επιτροπεία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων. Τόνισε ότι είναι σημαντικές τόσο οι καινοτομίες που εισάγονται με τους νέους νόμους, όσο και οι τεχνικές λύσεις που προκρίνονται για την εφαρμογή τους και υποστήριξε ότι στους τομείς αυτούς η ελληνική εμπειρία και πρακτική μπορεί να προσφέρει πολύτιμα μαθήματα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η επικεφαλής της αντιπροσωπίας εξεδήλωσε, επίσης, την βούληση της οργάνωσης να εξακολουθήσει να έχει σταθερή παρουσία στην Ελλάδα, μια χώρα όπου η UNICEF χαίρει της υψηλότερης αναγνωρισιμότητας στον κόσμο (98% του πληθυσμού) και έχει 17.000 σταθερούς δωρητές. 

Η κυρία Φωτίου, δήλωσε ότι προσδοκά σε μία νέα, πιο διευρυμένη συνεργασία, που θα ωφελεί όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην Ελληνική επικράτεια, με βασικούς άξονες προτεραιότητας την αποϊδρυματοποίηση, την αναδοχή και τα παιδιά με αναπηρίες. 

Τέλος, η Αναπληρώτρια Υπουργός, επανέλαβε τη σημασία της παρουσίας της UNICEF στο χώρο της παιδικής προστασίας στην Ελλάδα με καθολικές δράσεις και θύμισε ότι οι Έλληνες δωρητές της οργάνωσης συνέχισαν να υποστηρίζουν το έργο της ακόμα και μέσα στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, γεγονός που αποδεικνύει την φροντίδα και το ενδιαφέρον των Ελλήνων για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο