27 Μαΐου, 2024

Συνάντηση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη με την Βουλευτή του Πολιτειακού Κοινοβουλίου της Αυστραλίας Bridget Vallence

 

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Βασίλειος- Πέτρος Σπανάκης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με την κα Bridget Vallence, Βουλευτή του Πολιτειακού Κοινοβουλίου της Αυστραλίας και σκιώδη Υπουργό Βιομηχανίας και Καινοτομίας, Μεταποίησης, Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, απόκτησης προσόντων & Κατάρτισης στην Πολιτεία της Victoria.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της κας Bridget Vallence σε θέματα αρμοδιότητας της ως σκιώδους Υπουργού των Φιλελευθέρων. Η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ άλλων επικεντρώθηκε σε θέματα αναβάθμισης των δεξιοτήτων και γνώσεων του εργατικού δυναμικού και τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις σύγχρονες ανάγκες μιας μεταβαλλόμενης αγοράς εργασίας στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Από τη συζήτηση διαπιστώθηκαν οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο Χώρες, εστιάζοντας περισσότερο στην αποτελεσματική αντιστοίχιση της προσφοράς και της ζήτησης δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας. Ο Υφυπουργός Εργασίας ενημέρωσε την κα Vallence στα θέματα της ειδικότερης αρμοδιότητας του όσον αφορά στην υγεία και ασφάλεια στην εργασία, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο εν λόγω τομέας, στα βήματα που έχουν αναληφθεί τα τελευταία χρόνια από την σημερινή Κυβέρνηση σε σχέση με την προστασία των εργαζομένων, τη σημαντική μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα, καθώς για τα Προγράμματα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.).

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Υποδιοικήτρια της Δ.ΥΠ.Α., κα Γιάννα Χορμόβα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο