24 Απριλίου, 2024

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γ. Σταμάτη με την Συντονιστική Επιτροπή των Ουκρανικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα, στο Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνάντηση ενημέρωσης μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργου Σταμάτη και της Συντονιστικής Επιτροπής των Ουκρανικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων.

Ο κ. Σταμάτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Ουκρανικών κοινοτήτων για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Πολιτείας στο πλαίσιο της υποστήριξης και της υποδοχής των Ουκρανών προσφύγων που καταφθάνουν στην ελληνική επικράτεια. Η Συντονιστική Επιτροπή των Ουκρανικών κοινοτήτων στην Ελλάδα κατέθεσε μια σειρά από επίκαιρα ερωτήματα, δηλώνοντας, παράλληλα, τη διαθεσιμότητα της για την ενίσχυση των δράσεων και πρωτοβουλιών εν όψει των κρίσιμων προκλήσεων που θα συνοδεύσουν την έλευση των ανθρώπων από την Ουκρανία.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρόν από τις Ουκρανικές κοινότητες, «η Γη του Πελαργού», ο «Σύλλογος Ενίσχυσης και Προβολής της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Τρεμπίτα», η «ΕλληνοΟυκρανική Σκέψη», η “Ukrainian Women in Greece», η κοινότητα «Μπορισθένης», η ιδρύτρια του Humanity Greece Γεωργία Παράσχου.

Όλα τα μέρη συμφώνησαν στη διατήρηση συνεχούς επαφής, ενημέρωσης και επικοινωνίας αναφορικά με τα γεγονότα καθώς επίσης και στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Ημερολόγιο Ανακοινώσεων

Απρίλιος 2024
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Μετάβαση στο περιεχόμενο