21 Μαΐου, 2024

Συνάντηση συνεργασίας για την αντιμετώπιση της φτώχειας από τα Υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης

Συνάντηση εργασίας θα έχουν αύριο στις 12:00 μ.μ στο ξενοδοχείο Κάραβελ (αίθουσα Horizon) οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών. 

Η συνάντηση αυτή γίνεται με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Μέρα Εξάλειψης της Φτώχειας, και θα παραστούν σε αυτήν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ από πλευράς Υπουργείου Εργασίας θα είναι παρόντες η Υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μηχαηλίδου και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης

Στην συνάντηση έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα καθώς το κυρίαρχο θέμα συζήτησης θα είναι η υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), ύψους 330 εκατ. ευρώ για 2014-2020, που στόχο έχουν την ανακούφιση της φτώχειας και την κοινωνική ενσωμάτωση των απόρων-ατόμων με ειδικές ανάγκες σε όλους τους δήμους και τους νομούς της χώρας.

Θυμίζουμε ότι διαχειριστική αρχή των προγραμμάτων του ΤΕΒΑ είναι το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ) -το οποίο είναι και διοργανωτής της αυριανής συνάντησης- ενώ παρόντες αύριο θα είναι και εκπρόσωποι των 57 Κοινωνικών Συμπράξεων μέσω των οποίων υλοποιείται το βασικό πρόγραμμα του ΤΕΒΑ, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠΙ).

Μετάβαση στο περιεχόμενο