14 Ιουλίου, 2024

Συνάντηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση με τον Πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος κ. Γιώργο Βερνίκο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση με τον Πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος κ. Γιώργο Βερνίκο. 

Ο κ. Βρούτσης επισήμανε την πολύτιμη συνδρομή της Ο.Κ.Ε στο πυρήνα των θεμάτων του Υπουργείου, στα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και τα θέματα της κοινωνικής πολιτικής και τόνισε ότι ο εμπλουτισμός των απόψεων της Επιτροπής αποτελεί μία ιδιαίτερη σημαντική διαδικασία που προάγει τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου και ενδυναμώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς. 

Από την πλευρά του ο κ. Βερνίκος αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία της Ο.Κ.Ε με το Υπουργείο Εργασίας και στο πλούσιο γνωμοδοτικό έργο της Επιτροπής για θέματα που αφορούν στον κόσμο της εργασίας. Τόνισε δε ότι ο κοινωνικός διάλογος, τον οποίο υπηρετεί η Ο.Κ.Ε και λόγω του συνταγματικού της ρόλου, είναι απαραίτητος όσο ποτέ άλλοτε στη χώρα για την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη και την δημοκρατία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο