22 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας με εργαζόμενους εταιρείας SPIDER

Την Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, με τους εργαζόμενους της βιομηχανίας: «ΜΕΤΑΛΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ SPIDER Ν. ΠΕΤΣΙΟΣ & ΥΙΟΙ», παρουσία αντιπροσωπείας της ΠΟΕΜ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ).

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι καταγγελίες των εργαζομένων για τις αποφάσεις της ιδιοκτήτριας εταιρείας. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι ιδιοκτήτες, χωρίς αυτό να δικαιολογείται από τα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης, αποφάσισαν πριν τρία χρόνια τη μεταφορά πόρων για το άνοιγμα άλλης εταιρείας σε χώρα της Βαλκανικής, με αποτέλεσμα την οικονομική κατάρρευση και διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου στα Γιάννενα, έχοντας δημιουργήσει σημαντικές οφειλές σε τράπεζες και Δημόσιο και οδηγώντας 120 εργαζόμενους στην εξαθλίωση. 

Επίσης, καταγγέλλουν την ύπαρξη άλλων παρένθετων εταιρειών, ότι οι παραγγελίες που ήταν σε εκκρεμότητα εκτελούνται από εταιρεία που βρίσκεται στην Σερβία, ότι πάγια περιουσιακά στοιχεία της εταιρεία κινδυνεύουν με κλοπές από το εργοστάσιο στα Γιάννενα και ότι οι πλειστηριασμοί για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας αποβαίνουν άγονοι.   

Από την πλευρά του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας δηλώθηκε ότι όλα τα σχετικά στοιχεία έχουν σταλεί με τον πλέον επίσημο τρόπο στην “Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες” για διερεύνηση και απόδοση ευθυνών προς την ιδιοκτησία της εταιρείας. Τέλος, δηλώθηκε ότι η ενίσχυση των εργαζόμενων αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο