16 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Σταμάτη με τον Πρέσβη και την Πρόξενο της Ουκρανίας στην Αθήνα

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γεώργιος Σταμάτης, συναντήθηκε σήμερα στο Γραφείο του με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Αθήνα Sergii Shutenko και την Πρόξενο κ. Anna Tischenko.

Ο κ. Σταμάτης ενημέρωσε τους δύο διπλωμάτες για τη συντονισμένη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο λαό της Ουκρανίας από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα σοβαρά εμπόδια και η ιδιαίτερα δυσχερής κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί πολίτες με αναπηρία και χρόνια νοσήματα εξαιτίας του πολέμου.

Ο κ. Σταμάτης διαβεβαίωσε τους Ουκρανούς αξιωματούχους ότι η ελληνική Πολιτεία θα υποδεχθεί τους Ουκρανούς με αναπηρία που θα φτάσουν στη χώρα μας, με αλληλεγγύη και σεβασμό, διασφαλίζοντας όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης στη βάση της αρχής της ισότητας και της μη διάκρισης. Στο ίδιο πλαίσιο, συζητήθηκε η πιθανότητα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ, σε άτομα με αναπηρία και χρόνια πάσχοντες που διαμένουν σε ιδρύματα στην Ουκρανία.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο