24 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Σταμάτη με κωφούς και βαρήκοους μαθητές πρόσφυγες από την Ουκρανία

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γεώργιος Σταμάτης, επισκέφθηκε σήμερα το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αργυρούπολης και συναντήθηκε με τους Ουκρανούς μαθητές, τους οποίους  το σχολείο έχει εντάξει στο δυναμικό του, αμέσως μόλις έφτασαν στη χώρα μας μετά την έναρξη του πολέμου.

Τα παιδιά φιλοξενούνται με τις οικογένειες τους σε ασφαλές περιβάλλον, με αλληλεγγύη και ζεστασιά και συμμετέχουν πλήρως στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις του πρότυπου Ειδικού Σχολείου που παρέχονται στους κωφούς και βαρήκοους μαθητές.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο Κ. Σταμάτης δήλωσε τα εξής: «Το έργο του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Κωφών και Βαρήκοων Αργυρούπολης είναι ευρύ και πολυδιάστατο, διότι παρέχει στους μαθητές τα απαραίτητα εκπαιδευτικά εφόδια, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, προκειμένου να ενταχθούν ως ενήλικες ενεργά και ισότιμα στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Τον τελευταίο μήνα έχει εντάξει στους κόλπους του αγκαλιάζοντας τους με αλληλεγγύη και αγάπη τους μαθητές πρόσφυγες από την Ουκρανία, οι οποίοι διδάσκονται μεταξύ άλλων την ελληνική νοηματική γλώσσα και την ελληνική γραφή. Τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν την ορατότητα ατόμων  που αντιμετωπίζουν σύνθετα εμπόδια και πολλαπλές διακρίσεις και αποτελούν πρότυπο κοινωνικής συμπερίληψης και αμοιβαίας αποδοχής».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Ημερολόγιο Ανακοινώσεων

Απρίλιος 2024
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Μετάβαση στο περιεχόμενο