2 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Αλληλεγγύης Γ. Σταμάτη με τον Γενικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης των Ναρκωτικών και των Τοξικοεξαρτήσεων A. Goosdeel και τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Αθ. Θεοχάρη

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γεώργιος Σταμάτης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το Γενικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης των Ναρκωτικών και των Τοξικοεξαρτήσεων (European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction) κ. Alexis Goosdeel, και τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Αθανάσιο Θεοχάρη για τις σχεδιαζόμενες πολιτικές και δράσεις για την καταπολέμηση της αστεγίας και την ολιστική υποστήριξη των εξαρτημένων αστέγων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Σταμάτης δήλωσε: «Η ουσιαστική υποστήριξη των αστέγων συμπολιτών μας που τελούν σε συνθήκες εξάρτησης ή βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ολιστικής μας κοινωνικής πολιτικής. Με συνέργιες μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του ΟΚΑΝΑ και της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και τη διαρκή συνεργασία των αντίστοιχων ευρωπαϊκών οργανισμών, διαμορφώνουμε ένα συνεκτικό πλαίσιο στήριξης και ενδυνάμωσης των ευάλωτων συνανθρώπων μας, με στόχο την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και τη δημιουργία ευκαιριών κοινωνικής τους ενσωμάτωσης και επανένταξης».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο