22 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Εργασίας βουλευτών του Ομόσπονδου Κρατιδίου του Βερολίνου με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνο Τσακλόγλου

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων με βουλευτές του Ομόσπονδου Κρατιδίου του Βερολίνου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των βουλευτών σε σχέση με την τρέχουσα οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, και ειδικότερα για ζητήματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκε διάλογος για τα ασφαλιστικά  συστήματα τόσο της Ελλάδος όσο και της Γερμανίας καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα διανεμητικά συνταξιοδοτικά συστήματα λόγω της γήρανσης του πληθυσμού.

Ο κος Τσακλόγλου, αφού περιέγραψε τις επιπτώσεις της κρίσης στα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα της χώρας, ανέπτυξε τη μεταρρυθμιστική στρατηγική της Κυβέρνησης από το 2019 έως σήμερα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις του δημογραφικού προβλήματος, της ανεργίας των νέων, των επιπτώσεων των τεχνολογικών αλλαγών στην αγορά εργασίας και της καταπολέμησης της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο