23 Ιουλίου, 2024

Συνάντηση εργασίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός κ. Βασίλης Σπανάκης πραγματοποίησαν χθες, Τρίτη 4 Ιουλίου, συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνο Κόλλια και τους συνεργάτες του.

 

Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε με το Προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με το οποίο έχω διαχρονικά μια πάρα πολύ καλή συνεργασία, και  από σήμερα εγκαινιάζουμε μια στενή συνεργασία: συστήνουμε μια Επιτροπή η οποία θα λύνει όλα τα θέματα μεταξύ των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, του ΕΦΚΑ, της ΔΥΠΑ, των λοιπών υπηρεσιών και του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Μέσω της Επιτροπής αυτής θα παρακολουθούμε σε τακτική βάση ποια είναι τα προβλήματα της αγοράς, ώστε να μπορούμε να παρεμβαίνουμε και να τα λύνουμε σε πρώτο χρόνο. Επίσης, προχωράμε άμεσα στη συζήτηση και νομοθέτηση όλων των προτάσεων για την απλοποίηση του συστήματος της «ΕΡΓΑΝΗΣ» αλλά και του τρόπου εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας  εργασίας».

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης Σπανάκης δήλωσε:

«Σήμερα είχαμε συνάντηση με το Προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Να σας θυμίσω ότι η πρώτη δήλωση του Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη ήταν να λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας. Έτσι λοιπόν με το Οικονομικό Επιμελητήριο συζητήσαμε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των λογιστών και των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου όσον αφορά το υπουργείο Εργασίας και άλλα συναρμόδια υπουργεία και είμαστε εδώ έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα πρώτα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι λογιστές».

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας δήλωσε:

«Αυτό που είναι σημαντικό και για τον Φορέα μας και για το Υπουργείο και για το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού είναι να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» και η δουλειά πλέον να είναι αυτοματοποιημένη και να μην περνάει όλη η γραφειοκρατία από τα λογιστικά γραφεία. Αυτό που είναι επίσης σημαντικό είναι να καθιερώσουμε μια ομάδα διοίκησης έργου μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, όπου θα μεταφέρονται όλα τα προβλήματα και οι προτάσεις για την επίλυσή τους όπως μας έρχονται από τον κλάδο των λογιστών – φοροτεχνικών και όλων των επαγγελματιών και προκύπτουν από τη δουλειά τους».

Μετάβαση στο περιεχόμενο