4 Οκτωβρίου, 2023

Συνάντηση Εργασίας Ειδικού Γραμματέα, Αντώνη Βορλόου με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα για την διοργάνωση της πρώτης περιφερειακής EXPO ΚΑΛΟ στην Πάτρα 6&7 Ιουλίου 2018

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, ο Ειδικός Γραμματέας της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνης Βορλόου, συναντήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα. Κεντρικό στοιχείο της συζήτησης ήταν η διοργάνωση της επικείμενης Έκθεσης Κ.ΑΛ.Ο. Δυτικής Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στην  Πάτρα, στις 6 & 7 Ιουλίου στην «Αγορά Αργύρη».  

Ο κος Ειδικός παρουσίασε τους στόχους της διοργάνωσης, όπως η ενίσχυση της ορατότητας της Κ.ΑΛ.Ο., οι δυνατότητες που θα προσφέρει η Έκθεση για τη δικτύωση των υφιστάμενων εγχειρημάτων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, τόσο μεταξύ τους στην Περιφέρεια όσο και πανελλαδικά, η διάγνωση των αναγκών του πεδίου, καθώς και η κινητοποίηση του συνόλου των φορέων σε περιφερειακό επίπεδο, για την μεγέθυνση και ενδυνάμωση του πεδίου της Κ.ΑΛ.Ο στη Δυτική Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο κος Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και ότι η βούληση της Περιφέρειας είναι να κινητοποιήσει το σύνολο του αναπτυξιακού δυναμικού της περιφέρειας ώστε ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες για βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς και έξυπνη οικονομική ανάπτυξη.

Για την Ειδική Γραμματεία Κ.ΑΛ.Ο., οι Εκθέσεις Κ.ΑΛ.Ο. αποτελούν καίριας σημασίας πρωτοβουλίες, καθώς μέσα από την ανάδειξη των προϊόντων και υπηρεσιών των εγχειρημάτων Κ.Α.Λ.Ο., νέοι άνθρωποι εμπνέονται και κινητοποιούνται στην ανάληψη παρόμοιων πρωτοβουλιών. Γι’ αυτό και ο στρατηγικός σχεδιασμός της Ειδικής Γραμματείας περιλαμβάνει τη διοργάνωση τέτοιων εκθέσεων στο σύνολο των περιφερειών της χώρας.

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Ημερολόγιο Ανακοινώσεων

Οκτώβριος 2023
ΔΤΤΠΠΣΚ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Μετάβαση στο περιεχόμενο