20 Ιουλίου, 2024

Συμμετοχή Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου στο Συμβούλιο Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου συμμετείχε σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, στο Συμβούλιο Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Θέμα του συμβουλίου ήταν η συνεισφορά της αγοράς εργασίας και των κοινωνικών πολιτικών στην αντιμετώπιση των συνεπειών λόγω της πανδημίας, αλλά και γενικότερα στις προσπάθειες ανάκαμψης των οικονομιών των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργοί Εργασίας των 27 κρατών της Ένωσης. 

Στην τοποθέτησή της  η Υφυπουργός  Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στις πολιτικές της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη στήριξη της αγοράς εργασίας και των πιο ευάλωτων πολιτών, όπως για παράδειγμα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τις διανομές προϊόντων μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ),  καθώς και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα μέτρα της Κυβέρνησης για τη στήριξη ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων κατά την περίοδο έξαρσης της πανδημίας τονίζοντας τη διασφάλιση της αδιάκοπης διανομής οικονομικών παροχών και αγαθών και την παράταση χορήγησής τους καθώς και την έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που έχουν παιδιά. Σε ό,τι αφορά την πρόληψη, υπογράμμισε την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για τους φορείς Πρόνοιας, τη διαρκή μέριμνα του Υπουργείου για την αυστηρή τήρηση των κανόνων για τη μη διασπορά του κορονωϊού και ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου για την επιτυχία των μέτρων – με την έως τώρα απουσία κρούσματος σε δημόσια κλειστή προνοιακή δομή.

Η κυρία Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στη σημασία που προσδίδει η ελληνική Κυβέρνηση στη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού πλαισίου για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα με τη δημιουργία κοινών κανόνων για όλα τα Κράτη Μέλη με στόχο τη μείωση των ανισοτήτων στην Ευρώπη. Ολοκληρώνοντας, δήλωσε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους Ευρωπαϊκούς εταίρους και να μεταφέρει την τεχνογνωσία που η Ελλάδα έχει αναπτύξει στον τομέα της κοινωνικής στήριξης των πιο ευάλωτων πολιτών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο