22 Μαΐου, 2024

Συμμετοχή του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη στην εναρκτήρια εκδήλωση «Ευκαιρίες, κίνδυνοι και προκλήσεις για την Υγεία και την Ασφάλεια στην ψηφιακή εποχή» για την επίσημη έναρξη της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας» 2023-2025.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης συμμετείχε σήμερα στην εναρκτήρια εκδήλωση «Ευκαιρίες, κίνδυνοι και προκλήσεις για την Υγεία και της Ασφάλεια στην ψηφιακή εποχή» για την επίσημη έναρξη της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας» 2023-2025 στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία 2022-2027, που διοργανώθηκε από κοινού από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία.

Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ξεκινάει τις διαδικασίες για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την Υγεία και την Ασφάλεια και επεσήμανε ότι «Έχουμε πολλή δουλεία μπροστά μας στα θέματα της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία. Ξεκινάμε μία ουσιαστική θεσμική αλλαγή και σας θέλουμε όλους κοντά μας».

Επίσης, αναφερόμενος στα νέα δεδομένα που έχει διαμορφώσει στο χώρο της εργασίας η ψηφιακή μετάβαση της χώρας, ο κ. Σπανάκης δήλωσε ότι «Η ταχύτητα των τεχνολογικών εξελίξεων και η τάση για αυξανόμενη αξιοποίηση ευφυών ψηφιακών εργαλείων και συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης διαμορφώνουν μία νέα πραγματικότητα στις συνθήκες εργασίας, η οποία μας καλεί σε διαρκή ενημέρωση και ανάληψη πρωτοβουλίας για την ουσιαστική προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων».

Κλείνοντας ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης τόνισε ότι «Στο Υπουργείο Εργασίας και Ασφάλειας βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με κοινωνικούς εταίρους, με φορείς και εκπροσώπους των εργαζομένων, των εργοδοτών και των επιχειρήσεων και δεσμευόμαστε για τη διαρκή ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων».

Μετάβαση στο περιεχόμενο