18 Ιουλίου, 2024

Στο Ηράκλειο Κρήτης ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου – Έχει γίνει τεράστια πρόοδος στις εκκρεμείς συντάξεις

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου βρέθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης όπου επισκέφθηκε την Α’, τη Β΄ και τη Γ’ Τοπική Διεύθυνση Ηρακλείου, στην Αγίου Μηνά, τη Νέα Αλικαρνασσό και τον Εσταυρωμένο και συναντήθηκε με τους προϊσταμένους των Τοπικών Διευθύνσεων και εργαζόμενους του e-ΕΦΚΑ προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και για προβλήματα που πιθανά εντοπίζονται.

Ο κ. Τσακλόγλου τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έγινε μια τιτάνια προσπάθεια στον τομέα της απονομής συντάξεων και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό καθώς μειώθηκε σημαντικά  ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων αλλά και ο μέσος χρόνος απονομής σύνταξης. Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην επικείμενη στελέχωση του e-ΕΦΚΑ με 700 περίπου εργαζομένους μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, αλλά και στην αναβάθμιση του Φορέα τα επόμενα χρόνια μέσω της λειτουργίας νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος και της ψηφιοποίησης του ασφαλιστικού βίου των εργαζομένων..

Επίσης επεσήμανε ότι «Η δική μου δουλειά είναι κυρίως νομοθετική αλλά και αυτή που σχετίζεται με τους πόρους για την καλή λειτουργία του e-ΕΦΚΑ. Η οργανωτική και επιχειρησιακή λειτουργία του Φορέα ανήκει στη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ και νομίζω ότι τόσο στην παρούσα όσο και στην προηγούμενη Διοίκηση του Φορέα αξίζει ένα πολύ μεγάλο μπράβο, καθώς έχουν κάνει έναν τεράστιο αγώνα του οπίου  τα αποτελέσματά είναι ορατά».

 

Εκκρεμείς συντάξεις

«Σύμφωνα με ενημέρωση που έχω από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, οι εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις είναι λιγότερες από 23 χιλιάδες Αυτός ο αριθμός το 2019, δεν ήταν δεκάδες αλλά εκατοντάδες χιλιάδες, ενώ πλέον ακόμη και στην περίπτωση των εκκρεμών συντάξεων, ο χρόνος απονομής είναι πολύ πιο σύντομος από ότι τα προηγούμενα χρόνια».

 

Για τον κατώτατο μισθό

«Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ένα ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο για τους χαμηλόμισθούς συμπολίτες μας χωρίς όμως η αύξηση του κατώτατου μισθού να μειώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και να προκαλέσει αύξηση της ανεργίας και χειροτέρευση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.  Πρόκειται για μια δύσκολη εξίσωση , όμως νομίζω ότι από όλα αυτά που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια, φάνηκε ότι τα έχουμε πάει πολύ καλά και νομίζω ότι και τώρα θα συμβεί το ίδιο και φέτος».

Μετάβαση στο περιεχόμενο