20 Ιουλίου, 2024

Στο Ίλιον η Μαρία Συρεγγέλα μοίρασε τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Επίσκεψη της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε δομή διανομής του ΤΕΒΑ

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Περισσότεροι από 11.000 ευάλωτοι πολίτες από δήμους της Δυτικής Αθήνας λαμβάνουν δωρεάν τρόφιμα και βασικά υλικά αγαθά μέσω του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Σε μία δομή διανομής του ΤΕΒΑ, στη δομή που βρίσκεται στο Δήμο Ιλίου, βρέθηκε σήμερα το πρωί η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, μαζί με τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο.

Η κα Συρεγγέλα μοίρασε τρόφιμα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς τους και τους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους.

Η υφυπουργός συναντήθηκε στη δομή και με υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) και τους συνεχάρη για το σημαντικό έργο και την κοινωνική προσφορά του ΤΕΒΑ, καθώς και για τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο Δήμο Ιλίου και στους υπόλοιπους δήμους της Δυτικής Αθήνας, με στόχο την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας και την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των ευάλωτων ομάδων.

Κατά τη συνάντηση η υφυπουργός τόνισε ότι «είμαστε δίπλα στους χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ουσιαστικής στήριξης στην καθημερινότητά τους», λέγοντας ότι μέσα σε δύο μέρες -σήμερα και αύριο- το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ στον Δήμο Ιλίου θα στηρίξει 2.200 πολίτες και θα σταθεί δίπλα σε 1.148 νοικοκυριά. Μάλιστα 91 οικογένειες θα λάβουν βοήθεια με βρεφικά είδη καθώς έχουν παιδιά ηλικίας μέχρι 3 ετών, ενώ 122 οικογένειες θα λάβουν και σχολικά είδη καθώς έχουν παιδιά που φοιτούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. «Εμείς δεν μένουμε στα λόγια, αλλά ασκούμε κοινωνική πολιτική στην πράξη και δεν αφήνουμε κανέναν συνάνθρωπό μας απροστάτευτο», υπογράμμισε η κα Συρεγγέλα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Ζενέτος δήλωσε ότι «η συμβολική επίσκεψη με την κα Συρεγγέλα σε μια από τις διανομές τροφίμων για τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ στον Δήμο Ιλίου, ήταν ακριβώς για να καταδείξουμε πόσο σημαντικό είναι κάθε πρόγραμμα που υλοποιείται σε επίπεδο Δήμων και έχει στόχο την ανακούφιση της φτώχειας και την κοινωνική ενσωμάτωση των ευάλωτων ομάδων. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, λόγω και της πανδημίας, το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας εξακολουθεί να λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια αποτελεσματικά για τους ευάλωτους, κοινωνικά και οικονομικά, συνανθρώπους μας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Υφυπουργό όχι μόνο για την παρουσία της, αλλά για την ευαισθησία και την ανθρωπιά με την οποία προσεγγίζει συνολικά τέτοια θέματα, καθώς επίσης και τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο