24 Απριλίου, 2024

Στο Γηροκομείο Πειραιώς η υφυπουργός Δ. Μιχαηλίδου για την πορεία των εμβολιασμών

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Γηροκομείο Πειραιώς επισκέφτηκε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου για να ενημερωθεί και η ίδια από κοντά ότι ο εμβολιασμός, που ολοκληρώθηκε στη συγκεκριμένη δομή, πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ως πρόεδρος του Γηροκομείου Πειραιώς, υποδέχτηκε την υφυπουργό και την ενημέρωσε ότι τόσο οι φιλοξενούμενοι όσο και η πλειονότητα των εργαζομένων εμβολιάστηκαν χωρίς να παρατηρηθεί καμία παρενέργεια ούτε κατά την πρώτη ούτε κατά τη δεύτερη δόση. Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το γηροκομείο με τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις.

Εκτός από τον Σεβασμιότατο, την υφυπουργό υποδέχτηκαν στο Γηροκομείο Πειραιώς ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και η αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Αντωνάκου.

Στη συνέχεια, η κ. Μιχαηλίδου επισκέφτηκε τους χώρους του Γηροκομείου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και φορώντας την ειδική στολή που προβλέπεται και συνομίλησε με ωφελούμενους και εργαζόμενους.

«Σήμερα επισκέφτηκα το Γηροκομείο Πειραιώς και είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Οι υπηρεσίες του γηροκομείου είναι υποδειγματικές, οι φιλοξενούμενοι έχουν μια ποιοτική καθημερινότητα και τα ειδικά μέτρα προστασίας που έχουν θεσπιστεί τηρούνται απαρέγκλιτα», δήλωσε η υφυπουργός κ. Μιχαηλίδου και συνέχισε: «Φέτος λόγω των συνθηκών πανδημίας και του αυξημένου κόστους για την προστασία εργαζόμενων και φιλοξενούμενων απέναντι στον κορωνοϊό, το Υπουργείο χρηματοδότησε μεγάλο αριθμό μη κερδοσκοπικών φορέων που παρέχουν υπηρεσίες σε ηλικιωμένους και για πρώτη φορά επιχορήγησε εκτάκτως το Γηροκομείο Πειραιώς. Χαίρομαι ιδιαίτερα που πάνω από το 90% των εργαζόμενων και των φιλοξενούμενων εμβολιάστηκαν και τόσο αυτό το γηροκομείο όσο και πολλά ακόμα σε ολόκληρη τη χώρα θα αντιμετωπίζουν από εδώ και πέρα μικρότερο κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού».

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται στις δομές που φιλοξενούν Χρονίως Πάσχοντες. Μέχρι σήμερα έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου περίπου 20.000 ωφελούμενοι και εργαζόμενοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ενώ 5.500 έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Ημερολόγιο Ανακοινώσεων

Απρίλιος 2024
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Μετάβαση στο περιεχόμενο