22 Ιουνίου, 2024

Στην «Εστία Άγιος Νικόλαος» στο Γαλαξίδι, βρέθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Υφυπουργό, υποδέχθηκε τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στο Γαλαξίδι, η πρόεδρος του Ιδρύματος, Giovanna Kampouri Monnas, η οποία παρουσίασε τη δομή, τους στόχους και τις κατευθύνσεις της Εστίας. Το πρωί της Τρίτης, η Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφθηκε την «Εστία Άγιος Νικόλαος» και γνώρισε από κοντά την ομάδα και τους χώρους της Κοινότητας. Ακολούθησε εκτενής συζήτηση, κατά την οποία η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία και τον τρόπο οργάνωσης της δομής.

Η «Εστία Άγιος Νικόλαος» με καθημερινό και δημιουργικό πρόγραμμα, με καλλιτεχνικά εργαστήρια και δραστηριότητες άσκησης, με οικιακές εργασίες και ειδικές θεραπευτικές μεθόδους, προσφέρει σε κάθε μέλος, ομαδικά αλλά και σύμφωνα με τις εξατομικευμένες προτιμήσεις του, δημιουργικό χρόνο.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, εξαίροντας την ομάδα της Εστίας, δήλωσε: «Το έργο που γίνεται στην Εστία Άγιος Νικόλαος, είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Αποτελεί τη μοναδική δομή της Ελλάδας, στην οποία όλα τα μέλη ζουν και εργάζονται μαζί, δημιουργώντας μικρές οικογενειακές δομές, στα σπίτια του Ιδρύματος. Αυτό το σχήμα συμβίωσης, σε συνδυασμό με τον εξωστρεφή και ανεξάρτητο χαρακτήρα, στη λειτουργία και τη διαβίωση, αποτελούν πρότυπο δομής. Με συνεχή φροντίδα, η ομάδα του Ιδρύματος αγκαλιάζει τις κλίσεις και τις δυνατότητες των ωφελούμενων και τις αναπτύσσει δημιουργικά. Χτίζουν όλοι μαζί μια αμφίδρομη σχέση προσφοράς. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο για την εξαιρετική φιλοξενία, όσο και για το πολύτιμο έργο που γίνεται, την Giovanna Kampouri Monnas. Είμαστε δίπλα στην ομάδα και τη δράση της Κοινότητας «Εστία Άγιος Νικόλαος».

Τη δομή επισκέφθηκαν επίσης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΚΤ, Νίκη Δανδόλου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος, ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Γαλαξιδίου, Ευθύμιος Γρίβας, η δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ρέα Βιτάλη και άλλοι φίλοι και υποστηρικτές του Ιδρύματος.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο