19 Μαΐου, 2024

Σημεία συνέντευξης Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

“Η δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου, είναι σήμερα αναγκαία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να αποτραπεί η άνοδος της ακροδεξιάς αλλά και να αναχαιτιστεί η νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική”,  τονίζει η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Μακεδονία της Κυριακής”. 

“Η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα μας προϋποθέτει τη σαφή τοποθέτηση όλων απέναντι στα δύο ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια που έχουν ξεδιπλωθεί για την επόμενη μέρα, το σχέδιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απαιτεί, δηλαδή, ξεκάθαρες θέσεις στα κεντρικά ζητήματα της οικονομίας, της εργασίας και του κοινωνικού κράτους”, σημειώνει η Υπουργός Εργασίας. 

“Η κυβέρνηση έχει την κοινοβουλευτική αλλά και την πολιτική ισχύ για να συνεχίσει το έργο της και να ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία το φθινόπωρο του 2019”, υπογραμμίζει η κ. Αχτσιόγλου. “Το 2018 ήταν ένα έτος-καμπή για τη χώρα και τις εξελίξεις σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς υλοποιήσαμε την κορυφαία δέσμευσή μας και βγάλαμε τη χώρα από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής. Παράλληλα, αποτέλεσε και μία περίοδο διαδοχικών και απόλυτων διαψεύσεων των όσων καταστροφολογικών υποστήριζε η ΝΔ περί τέταρτου μνημονίου”.  

“Όχι μόνο καταφέραμε να προστατεύουμε τις καταβαλλόμενες συντάξεις και να ακυρώσουμε την περικοπή τους, αλλά προχωρήσαμε και σε αυξήσεις για 600 χιλιάδες συνταξιούχους, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δέκα χρόνια. Επίσης, κάναμε πράξη τις κορυφαίες δεσμεύσεις μας απέναντι στον κόσμο της εργασίας. Προχωράμε ακόμη στην εφαρμογή μίας συνολικής στεγαστικής πολιτικής που ποτέ δεν υπήρξε στον τόπο μας, που θα περιλαμβάνει την επιδότηση ενοικίου, την προστασία της πρώτης κατοικίας και την επιδότηση στεγαστικού δανείου και θα καλύψει περισσότερους από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας. Τα γεγονότα αυτά, που είναι ενδεικτικά του έργου μας, όσο και αν συνεχίζεται η καταστροφολογία από μερίδα του Τύπου και την αντιπολίτευση, παράγουν απτά αποτελέσματα για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία”, τονίζει η Υπουργός Εργασίας. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο