22 Ιουνίου, 2024

Σημεία συνέντευξης Υφυπουργού Εργασίας, Κ. Μπάρκα, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ

«Όλα τα στοιχεία πλέον δείχνουν πως η  οικονομία της χώρας μας αλλά και η αγορά εργασίας βρίσκονται πια σε ένα άλλο επίπεδο», δήλωσε σήμερα, μεταξύ άλλων, στoν ρ/σ «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο Υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας.

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι «χωρίς να λέμε πως λύσαμε όλα τα προβλήματα, η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, η μείωση της ανεργίας κατά 8 μονάδες αλλά και η δημιουργία σχεδόν 400.000 νέων θέσεων εργασίας από το 2015 μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι πλέον τα βήματα είναι όλο και περισσότερο προς μια πολύ θετική κατεύθυνση». 

Ο κ. Μπάρκας τόνισε ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας και του Π.Σ. Εργάνη, τον Φεβρουάριο, ο οποίος είναι και ένας “δύσκολος” μήνας όσον αφορά τη διακύμανση της ανεργίας και την εύρεση εργασίας στη χώρα μας, δημιουργήθηκαν 28.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, την ίδια στιγμή που αυξήσαμε τον κατώτατο και καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό για τους εργαζόμενους έως 25 ετών», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Σ.ΕΠ.Ε., τονίζοντας ότι το σώμα «το οποίο, μετά την ακραία υποβάθμιση που είχε δεχτεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ– ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει αμείωτα την εξαιρετική δουλειά που κάνει όλο αυτό το διάστημα, με συνεχείς και στοχευμένους ελέγχους στο σύνολο της αγοράς εργασίας».

Σε σχέση με την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα εργασιακά, υπενθύμισε ότι «η ΝΔ φέρει την κύρια ευθύνη για την εκτόξευση της ανεργίας κοντά στο 30% και της ανεργίας των νέων κοντά στο 60%. Η αναφορά των στελεχών της ΝΔ σε καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας είναι μια υπεκφυγή στη προσπάθεια να κρύψουν τις δικές τους “αμαρτίες” και να δημιουργήσουν ένα νέο αφήγημα. Εμείς αντίθετα έχουμε κάνει ήδη μια σειρά απτών παρεμβάσεων με στόχο την προστασία των εργαζομένων στη χώρα μας». 

Ερωτώμενος για την συνάντηση Τσίπρα– Ζάεφ, ο Υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ότι «η σημερινή παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία είναι μια ιστορικής σημασίας παρέμβαση, όχι μόνο γιατί μαζί του βρίσκονται περισσότεροι από 100 Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι βλέπουν ως μια ευκαιρία τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και γιατί εμπεδώνεται με αυτή την παρουσία ο πρωταγωνιστικός ρόλος που παίζει πια η χώρα μας στα Βαλκάνια». 

Τέλος, απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα, ο κ. Μπάρκας υπογράμμισε ότι «ο πρώην υπουργός είναι οπαδός του δόγματος που έλεγε ότι η ανάπτυξη στη χώρα μας θα έρθει μέσα από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, μέσα από ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη βάση ενός υποτιμημένου φθηνού εργατικού δυναμικού, αφήγημα που έχει καταρρεύσει. Ο κ. Στουρνάρας δεν σέβεται τον ρόλο του ως κεντρικού τραπεζίτη αλλά πράττει πολιτικά, ενώ έχει πέσει πάρα πολλές φορές έξω στις προβλέψεις του».

Μετάβαση στο περιεχόμενο