23 Ιουνίου, 2024

Σημεία συνέντευξης Υφυπουργού Εργασίας, Κ. Μπάρκα, στo Κόκκινο Καβάλας 102,8

«Από όλα τα στοιχεία προκύπτει πως η αγορά κατάφερε και ανταποκρίθηκε ομαλότατα στην αύξηση του κατώτατου μισθού. Χαρακτηριστικά, τον Φεβρουάριο του 2019 δημιουργήθηκαν σχεδόν 28.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Δεν εφησυχάζουμε όμως, στόχος μας παραμένει η δημιουργία πιο πολλών και πιο σταθερών θέσεων εργασίας», δήλωσε σήμερα, μεταξύ άλλων, στον ρ/σ στο Κόκκινο Καβάλας 102,8, ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας.

Ερωτώμενος για τις σχολές του ΟΑΕΔ, τόνισε πως αυτές «κατά κοινή άποψη έχουν παράξει τεράστιο έργο όλα αυτά τα χρόνια τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία, ενώ τα περισσότερα παιδιά που έχουν φοιτήσει σε αυτές σήμερα είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες. Δυστυχώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αφήσει τις σχολές του ΟΑΕΔ στην τύχη τους. Από τη δική μας πλευρά, τόσο η ηγεσία του Υπουργείου, όσο και η διοίκηση του ΟΑΕΔ, έχουμε εντάξει στους στόχους μας την αναβάθμιση αυτών των σχολών. Ήδη ολοκληρώνεται η διαδικασία με την οποία οι ωρομίσθιοι καθηγητές γίνονται πλέον αναπληρωτές. Επίσης, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού, αυξάνεται και η αποζημίωση στο πλαίσιο της μαθητείας του ΟΑΕΔ. Αυτές όλες είναι παρεμβάσεις στον αντίποδα αυτών που διεκδικεί η ΝΔ, η οποία μέσω του κυβερνητικού της προγράμματος φαίνεται μάλιστα να υπόσχεται κατάργηση των σχολών αυτών.»

Σε σχέση με τον επαναπροσδιορισμό του επιχειρησιακού μοντέλου του ΟΑΕΔ, ο κ. Μπάρκας δήλωσε πως «ο ΟΑΕΔ αλλάζει πρόσωπο. Είναι ένας οργανισμός ο οποίος λειτουργεί με το ίδιο οργανόγραμμα από το έτος ιδρύσεώς του. Όλο αυτό το διάστημα, όμως, μέσω του reengineering, το οποίο έχουμε παρουσιάσει σε εκδηλώσεις στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και μια εξαιρετική δουλειά τόσο από τη πλευρά της διοίκησης, όσο και από την πλευρά των διοικητικών υπαλλήλων, στους οποίους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Προσπαθούμε, δηλαδή, ο ΟΑΕΔ από οργανισμός συνδεδεμένος με την ανεργία να γίνει συνώνυμο της απασχόλησης.»  

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης, υπογραμμίζοντας πως «αυτή τη στιγμή, μέσω του ΟΑΕΔ «τρέχουν» 12 προγράμματα επιχορήγησης νέων θέσεων εργασίας, προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και τα μορφωτικά επίπεδα. Εμείς θα συνεχίσουμε αυτή τη διαδικασία επανένταξης όλο και περισσότερων ανέργων στην εργασία, ενώ σχεδιάζουμε αντίστοιχα προγράμματα που θα απευθύνονται σε πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία των εγγράφων τους και θα βασίζονται και σε μία χαρτογράφηση των δυνατοτήτων τους»

Μετάβαση στο περιεχόμενο